Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak by se na to dívaly naše předpisy

Od: obcan odpovědí: 7 změna:

Před časem jsem četl na webu, že v USA se policie všimla že ve vozidle tesla sedí osoba která snad spí - byl zapnut v autě autopilot.

Zkoušeli ho snad probudit troubením, ale nakonec se zařadili před auto a začali zpomalovat a tím donutili teprve vozidlo zastavit.

Jaký by to byl u nás přestupek?

nevěnování se řízení - on nemusel se věnovat vždyť řídil autopilot.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ona má Tesla (či jiná firma) schváleného autopilota pro plně autonomní řízení? Nevím o tom.

Pak je to viz. odpověď Milana

dopoledne jsem četl toto

To mne nepřekvapuje. Situací, které se nedají předvídat a naprogramovat je na silnicích tolik, že by se každý programátor musel zbláznit.

Pane Martine, opět máte pravdu, čas ukáže, jak se vše dokáže vychytat...

hodnocení

4x

nevěnování se řízení - on nemusel se věnovat vždyť řídil autopilot*****Ale musí, tak zní jejich předpisy.

U nás se nic neděje, až bude potřeba udělá se předpis.

hodnocení

1x
To není autopilot, ale jen pomocný asistent. Lidé spoléhají na to, že funguje poměrně dobře, ale pro plně autonomní režim ještě není systém zralý a rozhodně to nelze oficiálně takto používat. Já zas četl, že si nějaký amík v obyč karavanu odskočil za jízdy pro něco dozadu. Spát a spoléhat se na asistenta v tesle je zhruba na stejné úrovni debility.

paveldvorak
hodnocení

0x

chce to číst pozorněji, sám elon musk označil svůj autonomní systém za "asistenční systém druhé úrovně/

Takže ani v USA se Tesla nikdy oficiálně "neřídila sama"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]