Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám fabii 1.4 MPI 44kW, zhruba před 2 týdny až dodnes začala dělat tyto problémy:
1. První startování ráno -> probíhá stylem -> otočím klíčkem , počkám -> startuji -> nastartuje - dostane "kašel" = silné skákání otáček až nakonec "chcípne". Druhé startování je naprosto bez problémů.
2. Jednou za čas, když například dojíždím k semaforu, tak při dojíždění rovněž začnou silné skoky otáček až nakonec "chcípne". Kolísání je samozřejmě spojeno se zvukem "bojujícího" auta o to aby zůstalo nastartované. Nevíte co s tím? Napadla mě klapka, tu jsem vyčistil, ale dělá to pořád.
3. Zřejmě nesouvisející porucha, ale přestala mi fabie hlásit (zvukovým výstražným signálem) když nechám rozsvícená světla. Poradili byste mi prosím co s tím?
3. nesouvisející závada.
Kabelový svazek dveří a mikrospínač zámku ve dveřích
Krom upozornění světel nefunguje zahsínání a rožínání stropního světla. Reaguje jen na vytažení klíčku nbeo odemykání centrálem.
Dušení a boj o otáčky dělá falešný vzduch. Může jít o vadný ventil odvětrání nádrže na nádobce s chladící kapalinou.
Prošel bych i palivové čerpadlo. Zásadní je ovšem diagnostika a paměť závad.
44kW je AZF Euro4 nebo AZE Euro2
Kterej máš?
U jedničkovýh Fábií MPI 44 kW běžná závada. Jezdili jsme s tím 21 let a čím byla starší, tím se to stávalo méně. V servisu si s tím nevěděli rady, odkazovali se na výrobní vadu - software. Když to nešlo silou, tak to bylo třeba překonat ještě větší silou na plynový pedál - pak byl zase pár měsíců klid.
Tak to vůbec. FW aktualizací bylo mnoho na opravu, ale né, že by to chcípalo po prvním startu a podobně.
@gumidek Souhlasím. Se startem nikdy problém nebyl. Ale když už se to stalo, tak při zahřátém motoru a stání na světlech.
Překonat silou na plynový pedál slyším poprvé.
Pedál chodí vždy volně. Systém EPC má potenciometry a servo na klapce. Žádný odpor klást neumí. Ani spínač u podlahy jako automaty s kick-down nemá.
Spíš je problém v netěsnostech na výfukách a sacích svodech u hlavy. Taky pokud odchází ventil odvětrání nádrže od aktivního uhlí, tak pod klapkou dělá přímo díru falešného vzduchu a to je ta situaci, kdy má každou chvilku motor zdechnout a třepe se.
FW hlavně řeší výhřev lambdasond a opožděnou reakci EPC systému na plyn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.