Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradil by mi nějaký hodný člověk, jak postupovat při opravě blatníků a dveří, které začínají po 3 letech (ikdyž mají forézu) dělat bubliny na laku a loupat se a reznout? Čím to zbrousit? Mám drátěný kartáč do vrtačky a smirkový (překládaný) papír do ůhlové brusky aj.
Koupil jsem dvě hrubosti dvousložkových kytů a základovku, ale nevím, jestli dát na vybroušený povrch napřed tmel a pak základovku nebo naopak.
Moc děkuji za každou radu. Michal
Zkus přidat foto. Tmel se většinou nanáší na očištěný a odmaštěný povrch, na něj teprve dvojsložkový základ a po přebroušení do rovinky barva a na to lak(lak podle potřeby). Pokud šáhneš flexou do zinku a projedeš až na železo, tak to vydrží tak čtyři roky při střídavém parkování venku a v suché nevyhřívané garáži. Ten zinek je tam důležitý.
Moc děkuji, flexu (ikdyž do ní dám smirkový kotouč) nechám být a začnu ručně. Vyfotit to můžu nejdřív zítra - musím vyjet ven. Nepochopil jsem jaký dvojsložkový základ? Základovku mám buď starou v piksle, ale po rozmíchání drží jak divá i na plotě v deště aj. a nebo novou ve spray. Dvojsložkové mám pouze tmely.
Moc Vám děkuji za vše. Je to červený Škoda Forman r94. Došlo k tomu nejspíš mojí vinou. Je tu moc slušný automechanik, který mi je s forézou objednal, od spodu vystříkal něčím, čím mi stříká spodek a vše, co mi tam vyvařuje. Vršek jsem si chtěl udělat sám, protože soused autolakýrník za to chtěl nehoráznou cenu, že jsem šel do kolen.
V drogerii mi ještě starý moudrý pán poradil, abych to napřed nastříkal plničem ve spray. Jenže já blbec to neodmastil.. Pak to nastříkal v garáži sprayema a odvezl k automechanikovi, aby je přehodil za staré. Ten se zhrozil, když viděl, co jsem napáchal, ale přehodil mi je.
Já si pak nechal namíchat barvu a přestříkal to na autě komprasorem. To už vydalo krásně. Ale do roka se mi začaly dělat nejdřív všude možně boule, pak praskat, loupat se to a asi i reznout i přes forézu.
M.
Ohledně dvojsložkového základu: Používám a osvěčilo se mi BODY 989 Primer E/... k tomu je tužidlo BODY 732 Tužidlo /... je to v poměru 4:1 , tedy čtyři díly té barvy a jeden díl tužidla(celkem pět dílů,, tužidla o dvě kapky navíc neuškodí, v chladném počasí spíš nutnost). Je možno to naředit i pár kapkama ředidla C6000. Je toho potřeba vědět víc o opravách, jak se to někde ošidí, tak to do roka či dvou let bude potřeba opravit znovu(v případě rzi určitě). Dvousložkové věci se kupují kvůli tomu, že po zaschnutí a vytvrdnutí je jentak něčím už nerozpustíš. U JEDNOSLOŽKOVÉHO základu když budeš stříkat další vrstvu např. už červenou barvu a budeš v ní mít víc ředidla a bude chladněji, tak se ti to může rozleptat nebo se udělají puchýře. Dvojsložka se také jentak neprobrousí, protože je tvrdší. Že nesmíš používat různé systémy barev, ředidel a základů to nemusím asi psát(syntetika a na ni aceton/nitro-to tu syntetiku rozpustí a udělá to puchýře nebo to "sleze"celé). Taktéž vodouředitelné barvy nemusí vydržet syntetiku a nitro.. Už jsem dlouho nic většího "nelakoval", možná jsou už i v prodeji odolné, vodouředitelné barvy i na auta. Zmiňuješ souseda lakýru-pokud za to bude chtít něco kolem 2500,-Kč nebo 3000,- a víš že to udělá pořádně, tak mu to dej nastříknout. Nevím rozsah oprav na tom Formanu, někdy je lepší to nechat na někoho, kdo to udělá pořádně, kupuje dobré barvy, tmely, šmirgly atd., tak pokud chceš autem jezdit ještě další roky a prodat to potom jako veterána, tak ta investice se vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.