Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na voze Fabia 2 1,2, typ CGPA mi svítí kontrolka motoru. V servise mi řekli že je to katalizátor. Koukam po nich nyní na internetu... Dle originalního čísla katalizatoru a podle VIN by seděly katalizatory u kterých se píše na internetu EURO4. Ale ve VTP mám normu 692/2008A která je prý EURO5. Jak tedy vybírat kat.? -jsou tam dost cenové rozdíly. Myslíte, že to nemuže být jen lamda přední nebo zadní? Prosím o odborníky o radu.
mlparts.cz/... tento bude vyhovovat?
A to si ten kat vymenite sam/sama? Nejak nechapu postup servisu. Nebo, co bylo predmetem objednavky? Zjistit, proc sviti grilovany kure? Dejte auto do servisu na opravu a nereste cim to muze/nemuze byt, protoze to muze byt celkem cimkoliv. Takto akorat budete stale sypat penize do zbytecnych vymen dle Vaseho pozadavku.
Pokut je v technicaku napsana EURO 5 tak to asi tak bude. Pro jistotu by melo byt napsane na stitku o jakou normu se jedna (pripadne napsana kourivost). Ale pokud je to opravdu 5 tak tak nemuzete dat katalizator pro euro 4. Resp asi muzete, ale muze byt problem s emisema.
Ale nejlepsi jak najit co tam patri je tento postup: Autokelly +- vyhledat VIN vozidla (mozna bude nutne prihlaseni) a otevrit katalog. Tam najit dil a u nej bude presny oem cislo ktere patri pro dany vuz. A pak uz jen hledat na netu dle cisla
a tento by tam šel mlparts.cz/... I když u něj píší Euro 4? je to prý náhrada za 03E253020QX. Je pdostatně levnější(uvítam) ale mám obavu, aby třeba nebyly nejaké problemy na emisích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.