Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor nenaskočí

Od: honzaeppi odpovědí: 8 změna:

Zdravím narazil jsem nedávno na tyto stránky a zkusím tedy poprosit o radu. Mám doma NIssan Almera N16 2oo3 2,2 1oo kW a mám tento problém. Je to delší dobu co jsem se stal účastníkem nehody a po nějaké době co se to stalo jsem jel do práce a přes silnici je tam menší "žlábek" - a jak jsem jel a auto houplo tak najednou ztratilo výkon jentaktak jsem dojel na parkoviště a pak už auto nechytlo. Když chci startovat tak si třeba 2x otočí naprázdno pak je vidět že je snaha chytit ale hned zhasne a takto se to opakuje pořád dokola. Při pokusu motoru chytit jde z výfuku kouř. Myslíte že by někdo mohl zkusit poradit co s tím? Nebo nevíte ( případně nejste ) o někom ( někdo ) z okolí Poděbrad Nymburka nebo Kolína kdo by mohl mít na tento vůz diagnostiku a byl by ochotný dojet a zkusit to napíchnout zda to něco ukáže? Známý co dělal auta to zkoušel ale nespojil se s jednotkou ( jiné věci to našlo ). Moc děkuju když by se někdo zkusil ozvat a mohl poradit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud se nespojil s jednotkou a s jinými ano, tak jednotce chybí napájení nebo kostry.

Neee..Nic nemusí chybět..Já se se svojí diag. spojím s kdejakým autem ...Ale některé to nepapá.. Konektor je stejný..Můj Wow wurth..načte nová auta a i Feldu 99 ..Scénic 02 nejde..jinde na Delphi jde..Astru F Wow nepapá, ale Astru g už jo atd...Asi mi to vysvětlíš odborněji..já elektro taky nepapám *smich*

Konektor je stejný, ale záleží, jaké komunikační protokoly nastavuješ a jaké HW vůbec diag umí.

V konektoru pak bývají až dva CANy a K-linka. Dle auta nějaké piny v konektoru jsou a nějaké ne. Napájecí a kostry v OBD zásuvce jsou vždy. CANy jsou buď na pravém kraji nebo levém od koster (FORD) a K-line vedení mají jen starší auta a nemají třeba CAN v konektoru vůbec vytažen.

Na posledním obrázku je komplet.

Motor nenaskočí
Motor nenaskočí #2
Motor nenaskočí #3
Díky..ale drátkování mi moc do hlavy neleze..Já budu rád, když si vyrobím to obd na Favoritu, jak si mi radil.Zatím jsem se k tomu nedostal

To jsou jen tři drátky na Fávo. Klidně to spojíš čokoládou nebo lépe letováním.;)

hodnocení

0x
Znamej tudle naftovou radost měl a měl podobný problém a skončilo to výměnou vysokotlakýho čerpadla

honzaeppi
hodnocení

Fakt měl Almeru N16? Jako já si na ní nemůžu stěžovat kromě výměny oleje a STK se do ní nedala skoro ani koruna. Vida aspoň nějaká rada k dobru.

spu
hodnocení

0x

A u vás nemáte autoservisy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]