Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakování střechy

Od: david81 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit. Mám vyšisovanou střechu na octavii1. V plánu mám starý lak přelakovat. Chci se zeptat je potřeba na starý přebroušený lak dávat primer nebo můžu rovnou stříkat metalízou a následně lakem? Parkovaná je vetšinou v průjezdu, takže nebude stát většinu času někde na slunku. Plán mám takový , že přebrousím původní lak 150- 200 pak možná ten primer a následně vybrousit jemným smirkem, 2-3x stříknout metalízou ( v zásobě mám 2x400 spray) a to stejný pak čirým lakem. Správný postup? Děkuji za případné ověření postupu a odpověď na otázku.

Lakování střechy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tak zrovna střecha je nejhorší místo na lakování sprejem,ale budiž..dá se to,pokud si koupíte jiné trysky s širším rozptylem-rozprachem jako má stříkací pistole..Plus "pistolka"na spreje..bez ní vám upadne prst,věřte mi..Pár aut jsem kdysi sprejem nastříkal. Myslím ale,že dva na střechu stačit ani nebudou..
david81
hodnocení

Já se toho nebojím, horší než teď to pravděpodobně být nemůže. Co ten primer? Musí tam být nebo ne? A pokud dám následně jak první vrstvu metalízi trosku jinej odstín černé a pak dám další dvě origo metalízu autolak nebude to dělat problém? Proč se ptám. V Actionu jsem dneska ze zvědavosti koupil čermou met 400 ml za 80kč a origo magickou čerň mám 2 x 400 za 400 KČ za 1 spray. Rad bych tu levnou využil pokud by ta origo překryla tu levnou. ta levná je černá ale ne tak jako orig..

Zkus to..Taky jsem takhle experimentoval v rámci šetření..Ale zrovna spreje z Actionu nejsou to pravé ořechové..Počítej, že se to může celé nadzvednout..zkrabatět..udělat puchýře..I mě se to občas zkrabatí a to si vždy věřím *smich* Tady ti to nepopíšu..Pusť si pár videí na YouTube, bude to rychlejší;)

hodnocení

1x
Ta střecha je v takovém stavu, že bych klidně prvně na kousku zkusil obě varianty a podle výsledku si sa týden vybral, kterou zvolím.

hodnocení

1x

Bez primeru to nevybrousíte, aby to bylo pěkný, a metla nebude krýt. Ano, musí být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]