Ahoj, rád bych si na Peugeota 207 1.4 HDI pořídil větší kola - konkrétně 245/40 r17. Viděl jsem nedávno tento rozměr na stejném autě na parkovišti a hrozně se mi to líbilo. Bohužel mám v TP zapsaný jen rozměr r15. Jak jste to vyřešili vy? K ALU nemám typový list a když jsem volal do autorizáku, řekli mi, že ten zápis je praktický nemožný. Jezdíte i bez zápisu? Díky.
Jen bacha, bude to drncat, v kolejích tahat za volant a snadno zaplave na hlubší vodě. Se solidníma gumama investice 20k+ A furt to bude blbej Pažout dobrej jako přibližovátko do města...
skate5220
Já vím, že je tohle auto jen takové hrkátko Nejedná se mi o žádný tuning, nic takového, zkrátka se mi to líbí. Známý mi právě nabízí origo peugeot alu za dobrou cenu, bohužel bez typového listu..
asd1
Vyjednat samotný typový list...
Nebo na férovku koupit z ešopu ráfek a typový list a ráfek pak do 14 dnů vrátit..
Bez zápisu v techničáku bych s tim nejezdil - technicky nezpůsobilé vozidlo se všemi možnými důsledky.
Ale lepší nasadit ty kola, vyfotit se s tim a vrátit původní. A krásu rozchlastat
Já vím, že je tohle auto jen takové hrkátko Tak , když toto víte, z něj chcete dělat ještě podstatně většího kostitřase?! A ještě 245/40R17 je rozměr pneumatiky, nikoliv kola! v tomto rozměru pneu by měl být disk odhadem 6,5-7x17. Pokud výrobce tyto kola a pneu homologoval, pak není rpblém je namontovat a schválit, ale ne 100% to nejsou rozměry výrobce schválené takže smolík.A pokud chcet-tak je tam dejte, ale počítejte s tím , že A) při běžné silniční kontrole a horlivosti PČR dostanete pokutu a ještě přijdete o ORV I, z důvodu nezpůsobilosti vozidla. B) v případě nehody z Vaší strany máte velký problém s pojištovnou-může rapidně ponížit popřípadě vůbec neplnit z Vašeho pojištění a vy budete vše paltit z vlastní kapsy! C) v pípadu, že budete poškozený, platí totéž jako u bodu B , pojištovna z důvodu nezpůsobilého vozidla poníží nebi nebude plnit!
asd1
Diesel, máš pravdu jen s rozměrem ráfku a s A .
U nehody pro zavinění/ snížení plnění už musí být příčinná souvislost (pokud není v poj. smlouvě ve výlukách podmínka tech. způsobilosti a i to je s otazníkem protože zákon je nad smlouvou)
viz odkaz, na tyhle kola typový list dostane a může je namontovat. S výrobcem vozu to nemá co dělat, typový list je homologace konkrétního ráfku+pneu pro konkrétní vozidlo, ne homologace konkrétního vozidla s kolama X Y Z
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.