Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přestěhoval jsem se do ČR tenhle rok a nutně jsem musel koupit auto kvůli práci. Neměl jsem ještě přechodný pobyt, a tak jsem se zeptal strýce (nepokrevní linie) jestli můžu zapsat vůz na něj. Bazaru jsem moji situaci vysvětlil a byli velice vstřícní. Auto jsem zaplatil, pojistil, bazar dostal plnou moc od strýce a vše proběhlo hladce. Následně jsem požádal o přechodní pobyt. Ten jsem dostal a teď bych ho rád přepsal na mně. Po tom, jak jsem hledal možné řešení jsem zjistil, že jsem si to hodně zamotal. Ani kupná, ani darovací smlouva není vhodná kvůli daním. Nikde jsem se nedočetl, že osvobozen od darovací daně není nepokrevní strýc... Jak to napravit? Je možné že jsem to auto strýci prakticky daroval a on teď musí podat daňoví přiznání?
Děkuji
Já jsem spíš měl strach z toho, že to začne řešit FÚ. A strýc bude mít z toho celého akorát potíže, když jsem to auto platil já... Platil jsem to ze zahraničního účtu, tak by to asi aj tak neměli zjistit. Jestli to tedy FÚ tak neřeší, tak ho teda bez obav přepíšu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.