Nejste přihlášen/a.
Zdravím mládenci, nejako sa mi sem podarilo dostať, lebo mi zmizli emaily v oddelení "Novinky". Takže, objavil som dieru dieru v kasni Felicie a to kde je rovinka- miesto na uloženie baterky a kde sa táto plocha stretáva s pravým podblatníkom. Ten kút - roh je prehrdzavený a je tam diera do kasne. Prosím Vás, kto to niekedy opravoval, tento priestor pod AKB až k tej časti podblatníka je dutina, alebo je pod plechom zo spodu hneď priestor kabíny a teda hneď aj zvuková izolácia? Jedná sa mi o to, že to chcem "vyvariť" CO-čkom, ale neviem či sa zospodu niechytí horieť tá izolácia, čo je okolo poistkovej skrinky zvnútra nad kolenami spolujazdca. Inak ponad tú dieru- ten roh ide z kabíny káblový zväzok do alternátoru a predných svetiel a je tam uchytený tento zväzok plastovou viazacou páskou ku karoserii. Nechcem vyparatiť nejakú somarinu, preto sa radšej pýtam tu na stránke. A ešte jedna vec, mohla touto dierou tiecť voda do kabíny auta u vodiča a zmáčať vodičov ľavý koberec? Dodávam, že auto je parkované mierne naklonené na vodičovu stranu. Ďakujem za rady
Zdravím Doutnák, Gumídek. Ja som to zatial len prebrúsil, natrel Hammeritom, prelepil a presilikonoval Dystik silikonom, lebo mi to zdravie viac nedovolovalo. Ale ja som cca 2 mesiace dozadu "podstrekol" hornú a bočnú časť tesniacej gumy čelného skla Resistin ML a následne som to presilokonoval silikonom. Minulý týždeň tu bola prietrž mračien, teda dažďa a dažďa, ale už mi do auta voda nenatiekla. Gumidek, vtedy cca v máji som ti o tom písal, o tom mokrom koberci pod vodičom ak si spomínaš. Ttedy si mi poslal aj foto, alebo odkaz na ten opravný diel skeletu okolo okna čo kedysi vyrábali.Skúsil som to najjednoduchšie a to ten Resistin ML a silikon, a nedávno asi 2-3 týždne dozadu som v tom spoji podblatníka a toho priestoru čistil a tam som pod blatom našiel dieru. Keby bol doma syn, dal sem foto toho miesta, ale ešte raz poviem, že to miesto čo myslím kopíruje hrubý káblový zväzok do altíku, reflektorov a vrtule chladiča cca 3 cm od baterky smerom dopredu. Na druhej strane vodiča je nad tým uhlíkový filter a spol.
Gumidek, aj sa po...m , tie vonkajšie zrkaldlá nie a nie sklopiť. Nechal som to schválne na leto, aby som ich nepolámal studené, ale bohužiaľ, bojím sa, že by som to odrapil a polámal. Neni tam nejaký rozoberací šrob, ktorým by sa ten pakšament nejako odľahčil a uvolnil? Ďakujem
Přesně tak. Podržet si jakoby podkolení jamku, aby jsi namáhal jen kloub na otočení a nerval to páčením ze dveří.
Pochopil! Super!
Neboj se toho a prostříkej to nějakým tím konkorem a nech působit hodinu.
Dobré je i vydloubnout sklo zrcátka a prostříkat tu pružinu a kloub zevnitř, jak tím prochází bowdeny od naklápění zrcátka.
Pozor, sklo zrcátka půjde blbě a šroubovákem ho páčením zezadu napraskneš. Je lepší asi 40mm špachtle a páčit velkou plochou sklíčko ven.
O1 je nekvalitní plečka proti F1.
Tapce dveří plandavé látky k vůli rozpadu molitanu, stropnice to samé, pod palubkou ocelová trubka bez povrchové úpravy rezavá lešeňovka, těsnění dvěří je ze dvou kusů co se rádo dělí a pak do auta silně zatéká, výplně kufrových dveří věčně upadávají na liftbacku a nedají se sehnat (panel má vylisované jazyky do příchytek a ty se od panelu ulamují. Fabia má jen držáčky na plechové spony a bezproblému). Zastaralá koncepce elektriky po K-line do tuším MR2005.
Fabia má pod palubkou místo ocelových výztuh hliníkomagnéziové hladké a krásně lesklé, tapce můžeš máčet tejden a nikdy nebudou plandat látky, stropnice po MR2005 jako na Feldě nepadají na hlavu, podběhy na všech kolech (Proto octám do MR99 rezly víčka kolem nádrže),
Elektrika po CAN s decentrální BSG jednotkou na vše a možnost kodování funkcí
Octa je dobrej stěhovák, ale jako auto bych si to fakt nekoupil. Fabka je mnohem co se týče kvality bližší Audi.
Octa je taková větší Felicie. Stejná kvalita i jednoduchost. Fabia je o pár kroků napřed v kvalitě.
Stačí jich pár rozebrat na vrakáčích a člověk hned vidí. Laik vidí jen modlu jak všichni opěvují a prostor.
A posilovač? Octa zastaralej přežitek mechanickýho hydra co pumpuje i na dálnici, kde není servopomoc potřebná. Akorát zvyšuje spotřebu motoru.
Fabka elektrohydro, kdy se uplatní servopomoc jen tehdy, když je to potřeba a jinak elektročerpadlo nečerpá a stojí.
@gumidek: A nenapadlo Vas treba to, ze "zastaralost" a jednoduchost O1 je dana tim, ve ktere dobe vznikala? Kdyz zacala vyroba F1, tak O1 uz prosla 1. FL. Ze se neco na O1 uz neda sehnat? Neni to tim, ze prvnim kouskum uz bude 27let? Stropnice padaji vlastne na obojim a spolehlivost slavneho elektrohydraulickeho rizeni taky neni buhvi jaka...
k2 proto už mají některé Rapidy a 3.generace jen elektrořízení s motorem přímo na hřebenu.
Jasně že vím, že O1 vznikala v době Felicií a první přišla s modelem 97 a Fábka s modelem 99. Taky hodně věcí Fábce daroval v podobě dílů koncern z Audi.
Právě proto v 1. generaci bych ani za nic nechtěl O1 a stropnice nepadají všechny. Po roce 2005 jsou z materiálu jako mají Felicie, tedy tvrdá flokovaná semiš či co, sklolaminátová skořepina.
F3 je dost ekonomicky očesaná. Vylakování dílů slabší. Hlavně vnitřek kapoty nebo vnitřky dveří. Plastizol na podvozku jen víceméně a spojích plechů. U F1 celý podvozek zaprášena ještě mnoho verzí má plastové krytí.
Sedačky tvrdá prkna u F3, ale to už začalo i u F1.
F1 zavěšení ramen na AlSi slitině co nepřenáší hluk do kabiny a jsou lehoučké.
O1 celoocelová náprava.
O1? Nikdy
Já nesrovnávám Feldu. Srovnávám auta z 1. generace. F1 vs O1.
Tedy Fabii.
Felda na bourání je smrťák. Souhlasím, že je lepší bourat v O1 nebo S1. Vlastně ve všem kromě Felicie a Favoritu je lepší bourat.
Zdravím hoši. Ja mám Feldu ako lacné "približovátko", je na plyn, jednoduchá a rozmery mi sedia akurát. Na väčšie veci mám 1.9tdi Codobu Vario s klímou, posilovačom atď. Felda mi vyhovuje, škoda, že nemá lepšiu úpravu proti korozii... Na huby by pasoval vyšší spodok... Jo Gumídek, na to zrkadlo mám doma tie plastové "pajsríky"na tapacíry. To by nemalo rozbiť zrkadlo.
Zdravím Gumidek. Chcem sa ťa spýtať, ty si autoelektrikár, už som sa ťa na to raz pýtal, ale sme to nedokončili. Mám doma 2 alternátory, ktoré nedobíjajú. Ich prejav je taký, že silno bzučia, (pištia), ale ložisko to neni (to som ti minule nenapísal) ložisko a jeho zvuky dobre poznám (keď som bol pubertiak, bol som vyučený automechanik). Jeden altík, čo som kúpil a vydržal cca rok, sa zahrieval viac ako iné altíky, naraz začal silno bzučak, skoro ako zle došponovaný remeň a ihneď začalo svietiť dobíjanie. Bol som vtedy u kamoša v dieľni a on mi povedal, že je to medzizávitový skrat. Odpojil mi hlavný prívod do altíka (10 mm kľúč matica) aby som došiel domov. Po odpojení kábla altík nepišťal, nebzučal, ale samozrejme nemohol ani dobíjať. Ten kamarát neni autoelektrikár, ale automechanik. Nemal možnosť ani zariadenie na test altíka a jeho častí. A ten druhý altík má najazdených cca 80.000 km, príznaky a prejavy tie isté, len jedno čo viem naisto,kamarát od ktorého ho mám auto vždy dobíjal bez odpovenia AKB nabíjačkou z Tesca. Prosím ťa, čo by to mohlo byť za poruchu? Dodávam, neni to remeň, ani ložiska. Ďakujem.
Vďaka, si super človek, že sa snažíš ľuďom pomôcť. Ja mám také podozrenie a vedomosti, že napríklad nabíjaním AKB bez odpojenia od siete auta sa odpaľuje diodový mostík, resp. dioda (diody). Ja som nemal možnosti sa viac dostať k oprave altíkov, robil som len dynama aj to v obmedzenom prístupe. Na 80% samouk na elektriku áut. Toto, čo si mi poslal, si "preštudujem" a to niekoľkokrát. A potom budem meniť, opravovať. Môže zlá dioda zapričiňovať zohrievanie sa statoru? Alebo je to jednoznačne skrat? To je k tomu prvému altíku. A ten druhý od kamoša, už dávnejšie mu odpaľovalo žiarovky na aute , H4 najviac, lebo j najviac svietili, ale aj koncové. Vtedy som mu vymenil regler, boli veľmi krátke uhlíky a usúdil som, že nedobre doliehajú na kolektor, v tomto prípade na zberné krúžky, tam muselo byť slabým kontaktom iskrenie=indukcia prúdu=veľké nabudenie=vysoký výstupný prúd, resp. napätie a to sa rovná odpálenie žiarovky. Ale aj tam som postrehol ten pišťavý zvuk pri tom prebíjaní. A to isté robievalo aj dynamo. Dobre si pamätám? Po vymene regleru išlo OK, ale dobíjal AKB bez odpojenia z auta a ostatné už poznáš... Moc vďaka ešte raz.
AKB se nesmí nikdy za chodu altíku odpojit od palubní sítě. To udělá jenom d*bil. AKB funguje jako takový stabilizátor a altík naprázdno může začít přebíjet a špičkou napětí probije diody.
Dioda může být bu´d trvale rozpojená nebo trvale ve zkratu, když je KO.
Ve zkratu potom třífázový generátor (altík) jednu fázi přetěžuje, silně se přehřívá a může odejít i stator na mezizávitový zkrat.
Při přetížení funguje jako elektrodynamická brzda a snaží se zabrzdit pohon řemenu od motoru.
Proto řemenice mohou mít s řemenem skluz a začnou popískávat nebo bručet.
A motor pri tom zvuku spomalí ! Aha, tak to je to. Ono to pribrzdí motor alternátorom a nie RJ alebo palivom. Ale ja som myslel to, že kamarát nabíjal v noci vypnuté auto v garáži, AKB neodpájal, ale len pripojil na svorky autonabíjačku 220V. To som myslel.
Chalani, prosím Vás, kto ste tu, mením brzdové trubky, zatiaľ sú vymenené L+P zadné , čo sú na nápravnici, ale začína slziť aj jedna z tých dvoch dlhých rúrok (trubek), čo idú z HBV z tých obmedzovačov na HBV k hadičkám na zadnej nápravnici. Tým chcem zdôrazniť to, že nemám obmedzovače v zadu, ale v predu. Ale vyčítal som na stránke škodadíly, a stále to opakujú, že trubka je na zesílenou karoserii. Vozidlo je s motorom AMH, rok 2001, 50kw mpi. Ako mám vedieť, či mám zosílenú karosériu, alebo nie? skoda-dily.cz/... - 6U6 611 742 je táto trubka na moje auto? A druhá trubka: skoda-dily.cz/... -6U6 611 741? A predné trubky skoda-dily.cz/... -6U0 611 722 D a tu sa spomína aj tá zesílená karoseria a ešte posledná : skoda-dily.cz/... -6U0 611 721, detto zesílená karoseria. Všetky v popisu majú môj ročník výroby len tie poznámky A ešte 2x skoda-dily.cz/... hadička 6U0 611 775 A.. Ďakujem za rady.
Taková ta kolejnice za předním nárazníkem (příčná výztuha) je na takové příruby jak nárazníky vlaku.
Zesílená
Navíc tažné oko je na výztuhe do závitu
...
Nezesílená nic takového nemá a výztuha místo nárazníků je provlečená skrz čelo na takové ouška.
Tažné oko je navařené na nosníku jako Favorit (94-95) nebo na výztuze, ale na opačné straně (nezesílená 96)
Fotky nezesil (bez oka a na skrz montáž), zesil96 oko u řidiče, zesil 96-2001 oko u spolujezdce
Vďaka moc Gumidek, aj za priložené fotky, ktoré mi ukázali o.i. aj aký komplikovaný je podbeh (prah) na Felícii, že sú tam 4 vrstvy plechov a teda keď budem striekať dutiny, musím si dať pozor na prepážky, výstuže, aby sa prípravok dostal všade. Trubky som už zohnal podľa čísel 6U6 ... ... a ešte mi prídu zajtra tie dve hadičky zadnej nápravy a predné trubky. Dám všetko nové. Ono mi to strelilo na STK. Inak Gumidek, EK -emisná dopadla super a to aj benzín aj plyn. STK -áčkar povedal, že 99% a viac, Felícii nemá s EK problémy, že sú to najlepšie autíčka na dymivosť a pridelenú normu. Musí byť len OK lambda sonda, katík, sviečky a ostatné vieš treba. Len ten "mamľas", čo mal Feldu predo mnou, ja neviem kade s ňou behal a kde ju parkoval keď tak trubky odhnili. Zatiaľ ďakujem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.