Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám problém. Když zapnut stěrače na jakoukoliv rychlost tak stírají pomalu, jakoby drhli o sklo
Po delší době stíraní (např. když prší), tak se jakoby odseknou a stírají už normálně a po pár dnech zase začínají drhnout
Mohli byste mi prosím poradit?
Auto - golf 4 2000
1. pořádně vyčisti sklo. Jar, horká voda a drbat houbičkou na nádobí s kobercovou hrubou stranou.
2. kvalitní stěrače VALEO
3. promazat vyklápění ramének stěračů, aby byl přítlak rovnoměrný. Několikrát vyklop tam a zpět na sklo a namaž třeba WD-čkem a pak olejem
4. vyměnit vnitřní mechanismus táhel. Pro zdatnější uvolnit segerovky na hřídelkách, rozebrat z pouzder, vymejt čističem na brzdy a namazat vazelínou a složit namazané zpět včetně namazat ty kulové kloubky na mechanice.
gumidek, to mazání vyklápění ramének WDéčkem či olejem je k ničemu, olej steče a za pár dní to zrezne, to je tak na "povolení" rzi-rozhýbání mechanismu. Na tuhle venkovní část dávám trošek grafitové vazelíny, trošičku oleje z ní odteče, ale ten grafit tam zůstavá. U těchto částí jak zreznou tak se to musí mazat častěji, naštěstí to je z nějaké slitiny hliníku, ale pružina bohužel z železa.
Tak čelní sklo bych nikdy nedrbal kuchyňskou houbičkou hrubou stranou,akorát to doškrábete.Vždy použít takovou stěrku jak bývá na myčkách.
Ano, je to slitina hliníku a jde jen o vymytí toho bordelu olejem. Ona to ramínko nedrží až zas tak rez, ale nánosy blata a prachu. Stačí i výplach wapkou.
Je to jen na vyzkoušení. Né jako dlouhodobé řešení.
...
Houbičku musí mít na mokro a princip je jen na to setření hrubé špíny přes kterou stěrač skáče.
Mokrá s olejnatým hustým JARem neublíží (myslím jako konzistencí). Píšu horká voda, silný koncentrát JARu a jen přeletět. Hlavně ne drhnout na sucho a s nějakým práškem. To opravdu NE.
Pokud by šlo jen o to vyčistit sklo, tak mám dobrou zkušenost s ocelovou vlnou 0000 ( třeba tato e-brusivo.cz/... ). Moc jsem tomu nevěřil, než jsem to použil na sklo auta, které denně používám, zkusil jsem to na starším a vše bylo ok. Pak jsem vzal i to moje a zatím spokojenost.
Ne, normálně na sucho. Pokud máš zájem si o tom něco přečíst, tak třeba tady autoforum.cz/... nebo firmy, co se zabývají detailingem to mají také v nabídce. A šlo to opravdu v pohodě, jen to chce trochu úsilí, v tomto vedru by to bylo hodně úmorné
Pokud opravdu drhnou o sklo a není problém v pohonu, tak na vyčištěné a suché sklo rozleštit silikonový olej.
Jednou jsem na sklo použil "tekuté stěrače ve sprei" a pokud bylo potřeba použít normální stěrače, tak ty na skle tak drhly (poskakovaly), že jsem zničil stírací gumy. Od té doby používám silikonový univerzální olej ve sprei, kterého trošku z dálky rozpráším na okno a dobře vyleštím. Čistá voda z deště, z okna, proudícím vzduchem, sama uteče (jako u "tekutých stěračů) a pokud je třeba setřít špínu, tak stěrače jdou lehce a nedrhnou.
Někdo má ze silikonového oleje obavy, kvůli opravám laku na karoserii, ale to je zbytečné. U rozsáhlé opravy je třeba lak zbrousit, tak se odstraní i případný silikon, a u oprav od odlétnutého kaménku (tečka, kam se kápne trochu laku párátkem) silikon nevadí.
"gumídek" - "... trošku z dálky rozpráším na okno a dobře vyleštím. ..."
Žádné odlesky nejsou a nestříkám toho tolik, aby to někam zateklo (za těsnění a pod.).
Prasklé sklo se, pokud vím, neoravuje, ale mění. Tak v čem je problém?
ridic...Prasklé sklo ano, ale ďůlek po kamínku se opravuje. Záleží na připojištění, ceně skla a na jaké auto.
Na nějaké BMW či Mercedes může být výměna skla docela darda včetně seřízení kamery, dešťového sensoru, správného lepení, aby nezatékalo a odplastování interiéru bez poškození.
Takže záleží jestli nějaká dodávka pro dělníky typu Ducato, Boxer, nebo Fabie nebo Superb III, BMW, Mercedes.
Potom se i oprava ťukancu včas vyplatí. jak časově, tak cenou.
Né každej může odstavit auto na 2 dny či i týden, pokud je to nějaké sklo a auto neběžného typu na našich silnicích (autoskla mohpou mít skladem skla třeba na octavie 2, Fabie 2 a 3, protože jsou častá, ale třeba na Fiat Stillo mít nebudou a budou muset objednat)
...
To je právě ten problém nějak napsat a nějak pochopit toho druhého co to čte.
Ty napíšeš decentně a někdo to celé oblije.
Obecně vzato je opravdu silikon velký problém, takže když už, tak velmi s citem, ale je to blbost (pár skel jsem už taky lepil a nevím co bych dělal, kdyby se se primer a těsnící tmel na karoserii enchatal k vůli zateklému silikonu)
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.