Ovlivní čidlo teploty chladící kapaliny chod motoru? Jedná se o čidlo chladící kapaliny, má dva kontakty. A kovové těleso čidla asi bude fungovat jako kostra? Nebo je to jen pro ukazatel teploty na palubní desce? Dík doplněno 22.08.23 20:15: Alfa Romeo 156 1.6 TS, 4 válce. Patrně bude i původních 8 zapalovacich svíček. Z výfuku kouř ani cítit není, nespaluje špatně, necoudi, nemá velkou spotřebu oleje, nejede úplně špatně, ale už to není co to bývalo z hlediska výkonu. 24let starý auto.. Vymenil jsem váhu vzduchu, pomohlo to ve vysokých otáčkách (dřív to nejelo nad 3500ot/min
chybné čidlo opravdu ovlivní motor... např. já řešil za mladých let dlouho s jedním "super servisem" problém s oplem corsou - tuším to byl roční 1993... - po tisících investic a výměně snad všeho, následně i TK načerno - jsem vyměnil servis. Ten vyměnil jen čidlo teploty oleje za cca. 190,-Kč a auto bylo naprosto v pořádku dalších 5 let
Co chcete za odpověď, když nevíme, o jaké auto se jedná? Kostra přes těleso u čidla na 99% nebude, budou to čistě ty dva kontakty, takže jedno čidlo. Na zbytek fakt odpovědět nejde. Špatný údaj o teplotě pro řídící jednotku samozřejmě ovlivní chod motoru docela značně.
Z hlediska výkonu skus jednoduchý věci : Filtr paliva Filtr vzduchu Nové svíčky To čidlo teploty má na motor velký vliv Začíná to startem motoru a končí celkovou spotřebou vozu dává informace řj motoru a ta dle toho nastavuje ideální chod motoru Čidlo ověříš diagnostikou v měřených hodnotách
Neznám AR. Ale na třeba na některých motorech od PSA (motor LFY-XU7JP4 třeba) byla 3 teplotní "čidla" -jedno na budík na palubce, druhé spínač pro vrtule na chladiči a další pro ŘJ-to ovlivňovalo chod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.