Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Unik chladici kapaliny

Od: tomsase odpovědí: 11 změna:
Zdravim, potrebuji poradit jelikoz uz fakt nevim. Nekde se mi ztraci chladici kapalina a nevim kde. Mel jsem podezreni na praskle tesneni pod hlavou, jelikoz se mi ztraci kapalina a nikde po ni neni ani pamatka ale trubky natlakovane nejsou, nadobka nebuble ani v ni nejsou zadne mastne oka ci cokoliv jineho, na vicku od oleje zadna emulze a olej je krasne cisty, dneska jsem jeste delal test uniku co2 do vody a nic, kapalina zustala krasne modra. Jedna se o golf iv 81kw a dolevam cca pul litru za 500 km, muze mi prosim nekdo poradit? Pod auto nic nejde.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x
Dát to do servisu, který umí zjistit kudy to mizí. Osobně bych řekl, že do motoru těsněním pod hlavou.

tomsase
hodnocení

Nevim jestli jsi to cetl, ale delal jsem test na co2 v kapaline a kdyby to slo do motoru, tak by tam neco bylo ;) Rada jak pojd na me z boku.

Ale test na CO 2 ti ukáže , že jdouzplodiny do vody-chladicí kapaliny a nikoliv kapalina do spalovacího prostoru nebo oleje.

olinl
hodnocení

0x

Podobně mi to ubývalo na Feldě. Nakonec byl prasklý plastový dílec na bloku motoru příruba vodní FEL/... , vlivem tepla zahřátého motoru se kapka odpařila a místo jsem našel po zastavení a při vychládání motoru. Těsní ti těsnění ve víčku na dolévací nádobě/expance?

tomsase
hodnocení

To vicko me napadlo, nevim jak zkusit jeho tesnost, tak asi budu muset koupit nove a vyzkouset to, to je asi posledni vec, kterou jsem jeste nezkousel. Ale za me to tesneni ani hlava nebude kdyz to netlakuje, neni co2 v kapaline, zadne olejove skvrny ani bubliny v expance pri zapnutem motoru.

Přes nádobku chladící kapaliny systém natlakuj a sleduj, kde to uniká.

asd1
V místech odpareni je ruzovej sintr.
Taky tip že to žere motor,spaliny do vody jít nemusí,jen voda do válce.
Válec který žere vodu je čistý bez karbonu..
Často teče vodní pumpa,pod deklem rozvodu to není vidět..

petris
hodnocení

0x

No, jakobych to už někde zažil...od listopadu řeším úplně to samé. Litr na 1000 km+- úplně stejná spotřeba. Únik nikde, odtlakovaný EGR, vyměněný chladič spalin i hlavní chladič kapaliny. Přes topení (radiátor) neteče, není nic cítit v kabině (to by fakt bylo cítit + vlhkost v kabině), to jediné se zatím nerozebíralo. Natlakovaná expanzní nádoba, která za studena drží tlak a za tepla tlak padá...po tomhle pokusu nakouknuto kamerou přes žhavičky do válců a sucho..Pochopitelně pumpa suchá, víčko vyměněno. Test CO2 taky negativní. Nic netlakuje. Nyní repasovaná hlava+těsnění. NIC. Stále se ztrácí voda. 60 tis a nic nevyřešeno. 5 servisů, včetně autorizovaného a nikdo to neumí opravit. Bože jak já bych rád někomu zaplatil za opravu. Potřebuji O2 77KW ještě udržet při životě...Pokud Tomsase něco nového-napiš. Jsem z toho úplně mimo. Už to najelo 25000km a nic se nehorší/nelepší. Kdybych vyměnil motor, nic se nestane, tohle je záhada neuvěřitelná.

asd1
= vlasová trhlina teplem se roztáhne a teče. Pokud to neteče do válců ani ven tak to teče do výfuku,egr tam je chlazeny vodou tak tipuju ten,nebo blok a trhlina spojuje chladici kanal a vyfuk.. Dobrý servis to musí najít. Za tepla,sundat výfuk a endoskop kde bude kapka,nebo ruzovej sintr..

007cz
hodnocení

0x
Teče vám chladič.

hodnocení

0x
Ja si taky myslim že to žere motor měl sem neco podobnyho na svým asv nejvic se to projevilo když sem tomu naložil na dálnici
Ale ještě schod dekly od rozvodú a jukni jestli ti neteče vodní pumpa
Další vychytavka je čidlo teploty jukni jestli neprochcává je tam o kroužek a časem teče
Prohlidni i chladic hlavně na bocích a u výpustního ventilu
Prohlidni jestli nekde neuvidíš stopy po nemrzce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]