Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem chtěl bych názor na to co s výfukem na autě. Auto má poslední technickou do roku 2025 takže moc peněz do toho už nechci dávat, ale ač to nějak teď prošlo technickou tak jsem zaslyšel zajímavou tuningovou úpravu. Prostě to trochu řve. Říkal jsem si co se děje kdyby mi někdo ukradl kat bylo by to mnohem hlasitější a tohle jde až zezadu takže jsem se podíval pod auto a na zadním tlumiči výfuku jsem našel asi 4 dírky vespod. Do nového výfuku za cca 1500kč se mi nechce investovat tolik autem zase nejezdím takže co teď
Buď se na to vykašlat nechat a jezdit a nebo jsem našel něco co se jmenuje bandáž výfuku taková páska v rozměru 5x100cm tak že bych koupil dvě, tři a omotal ten tlumič výfuku párkrát dokola.
Jaký je váš názor?
to aukro není špatné mrknu zběžně jsem našel za 500+doprava. Na středový kašlu ten jsem měnil při koupi auta
Souhlas s dabel, dal bych bod. Pro tazatele-také jsem na svém autě (Felda) řešil co s dírkami u lemu zadního tlumiče výfuku. Tedy první řešení výfuk dolů, zavařit COčkem a natřít stříbrnou barvou Hammerite přímo na korozi. Jenže o pár týdnů později při kontrole stavu vylezly další dírky vedle a znovu výfuk dolů a po zavaření CÓčkem už ten výfuk měl o půl kila železa navíc a nevypadalo to ani esteticky+barva, odmaštění.. Po nějakém tom týdnu před technickou kontrolou další dírky i u nosné tyčky(přichycení do gumového závěsu a ke karoserii) a dírky mezi vstupní trubkou a tělem tlumiče. To už jsem objednal nový tlumič výfuku a ještě mě pochválili na STK, že to udržuju.. Chci napsat, že pokud je chycený výfuk korozí zevnitř, tak se to opravovat z mého pohledu nevyplatí.
Sice nevím k čemu ti bude náš názor když už jsi to stejně udělal ale co už.. Za mě oprava ok. Já to dělal sice místo pásky takovým cementovým tmelem nebo co to bylo určené přímo na výfuky svojí práci to udělalo. Taky to bylo auto jen na dojetí, ale já to měl na dojetí max půl roku nakonec jsem stím jezdil sotva 2měsíce než jsem našel to správný auto místo toho.
Zase si myslím že 1500 na ty dva roky není tak velká pálka aby to někoho položilo.
ještě jsem žádnou opravu neprovedl proto se ptám. Auto mě už stálo v dílech tolik, že další peníze už nechci moc akceptovat jasně 1500kč pro někoho je to nic, ale pro mě to jsou peníze při invalidním důchodu. Navíc nájezd. Auto mám asi tři roky a za tu dobu jsem najel asi 5000km a chci ho jen udržet provozuschopné do konce technické
Já bych to klidně udělal. Jestli jsou dírky menší tak za mě lepší ten tmel na výfuky. Zadělával jsem to stím a pěkně to zatvrdne. Při nejhorším to zamáznete znovu..
Ještě se to dá posichrovat bandáží a hodit přes tmel spešl obvaz a hadicovou sponou přidržet. Ale to je lepší v místech volné trubky a né hned u tlumiče ve sváru.
Já bych se bál i svařování COčkem, že bude ten prohnilej kus stále upalovat a díru budu jen zvětšovat. Já bych dal novej a klid.
Jsou to opravdu díry korozí? Pokud jsou to dírky v nějaký pravidelný rozteči, může to být i na odkapání kondenzátu, pokud se jede krátká trasa. Setkal jsem se s tím u Focus MK1, nevím, zda to někdo odvrtal, či to bylo z výroby...Každopádně to bylo vyvrtaný a kupodivu to nedělalo hluk, většinou je zvukově znát každá netěsnost
Kdyby to někoho zajímalo jak to dopadlo. No dopadlo to opravdu koupí nového tlumiče výfuku. Z asi 4 dírek se vyklubalo hejno jak kdyby tam bylo vosí hnízdo. Průser byl když jsem ho demontoval a spoj si chtěl naříznout flexou, že se mi povedlo říznout i do trubky středního dílu takže nakonec jsem i tu pásku bandáž koupil a tu rovnou díru mnou vyrobenou jsem tím omotal. Zatím to těsní tak uvidíme.
Jen mě teda nemile překvapilo když jsem dal na auto ten nový tlumič tak v jednom místě ne sváru, ale nějak ohnutého plechu to funělo při nastartovaném motoru vodu či co. Jasně po délce výfuku se může nakondenzovat nějaká vlhkost a pak to musí ven, ale nečekal jsem, že to půjde ven jinou dírou než výfukovou trubkou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.