Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reklamovat nekvalitní benzín?

Od: ladav odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
již jednou se mi stálo, že jsem natankoval na benzině ONO natural 95, pak začalo auto nepravidelně jezdit na 3 válce, jezdil jsem po servise, vyměnili svíčky, cívku, palivový filtr a pořád svítilo několik závad na diagnostice.
Druhý servis na to taky nepřišel.
Pak jsem koupil 98 nebo 100 oktanový benzín a problém záhadně vymizel.
Dnes jsem natankoval plnou nádrž asi 45 l Natural 95 na benzínce Tesco a po ujetí asi 2km mi auto dělá tu samou paseku.
Myslím si, že je to opět nekvalitní benzín a mrzí mě, že jsem ho koupil tolik.
Jde toto vůbec nějak reklamovat? Nevím co teď mám dělat.
Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Myslím si, že je to opět nekvalitní benzín****myslet je málo, musíte to doložit

nevěřím tomu, že někdo má tak špatný benzin, aby Vám tento popsaný problém dělalo.

hodnocení

3x

reklamovat můžete, ale nemyslím si, že úspěšně...

Ale rozhodně bych je naprášil, ať se tam udělá kontrola paliva! Ti šmejdi už tak mají marže vysoké a jestli tam prodávají nějaký hnus, aby si vydělal majitel čerpací stanice aby mohl gamblit v kasínu, to mi dochází slušné výrazy.

Jen se pro jistotu před celou akcí podívejte, jaké doporučené palivo má mít vaše auto... Jestli má jezdit na 98 a dáváte tam 95, chyba je na vaší straně.

Tak zrovna T-Ono má nejnižší marži ze všech čerpaček po celé ČR co jich je!

jid
hodnocení

1x
A mas Porsche nebo Ferrari nebo co presne?
Jestli chceš něco reklamovat, tak předlož účtenku a podej reklamaci. každopádně, nejprve se podívej na stránky České obchodní inspekci, nebo kdo co teď dělá, paliva se testují myslím že docela často?

hodnocení

1x
Předpokládám, že pokud by byl vadný benzín, tak bude řetězová reakce. Bylo by postiženo pravděpodobně více zákazníků?

spu
hodnocení

0x

Co máte dělat? Tankujte jen 98.

ladav
hodnocení

Opravdu je to nekvalitním benzínem.
Tento úplně stejný problém jsem.v minulostu řešil a měnil na autě v servise všechno možné, jakmile se vyjezdila nádrž a koupila 100oktan a pak už jen na Shell a Benzina tak problém vymizel.
Jde to nějak řešit?
Děkuji
asd1
Hlavně výměn servis,na autě máš problém a nejsou schopny ho najít. Lepší benzín ten problém jen zakryje.
Reklamovat jde,vzorek z nádrže,rozbor a uvidíš jestli splňuje parametry. Na 99% ale bude OK...

hodnocení

0x

By mě zajímalo, jak dokážeš, že v nádrži byl benzín z ONA a nebyl tam přimíchán třeba druhý den nějaký sra*kový.

To snad ani dokázat nejde.

Můžeš akorát poslat na ONO kontrolu na udání (dokud nevytočí skladovací nádrž) , ale to je vše.

By mě zajímalo, jestli je to jen u některých benzinek,, nebo u všech a jak často?

Zdali si dělá záznam, když má stále problém?

Nikdy se mi to nestalo. Možná proto, že tankuji výhradně EuroOil a Benzina i když v okolí mám MOL, Shell, OMW.

Co vím, tak ONO vyhcvalují znalci donebes k vůli levnému palivu. Možná levnost je právě odrazem nekvality zvláště v této době, kdy zase ceny lezou nahoru.

Na 90% je podle mě problém v autě. Lidi nemění palivové filtry a ničí palivová čerpadla trápením jízdou na rezervu se svítíím hladovým okem. Čerpadlo se totiž chladí palivem a když je ho málo, tak se do 20 minut ohřeje a nechladí. Zvláště ve vedrech.

Palivová čerpadla jsou jako průtokové ohřívače, když musí natlačit 3 Bary a ještě obtížně přetlačují zacpaný filtr paliva.

asd1
U ona beru bezne a nikdy problém nabyl. Mmch.kontrol na udani od konkurence jim jezdí víc než dost,takze si kvalitu hlídají a do norem se vejdou. Spíš svindloval třeba ten shell,kdy běžnou naftu prodával jako premiovou (s tím že i ta běžná u nich není nekvalitni)

Kdyby některá benzinka měla takový benzin, že by více aut dopadlo jako tazatelovo, tak se to určitě roznese, páč u nás se vše vykecá.

Na Shell jsem jednou tankoval karburátorového Favorita a od té doby nikdy. Jak ten karbec nedoreguluje, protože nemá zpětnou vazbu čidlem klepání a lambdou, tak se ukáže, že palivo stojí za prd.

U řízených systémů to běžný řidič mnohdy ani nepozná, pokud nejezdí na Italskou údržbu, ale jen to šolíchá.

Jenm tak mimo soutěž, trochu OT! Máme 2x benzinu (jedna byla ještě před cca2 roky OMV) pak MOL (před rokem to byl ještě Agip) , T-ONO a Euroil a Frukoil (tam lze natočit i Jindřichohradceký tuzemák -RUM) když nepočítám ty malé lokální no name.

U T-OnO pokud přijedete v sobotu po osmé hodině tak čekáte, na stojan minimálně dvě auta Po padla v týdnu zásadně nejezdí tankovat, protože je to na dlouhý čas. Na ostatních pak jedno za nějaký časový úsek (neměřil jsem)ale poblíž s výhledem na euroil jsem pracoval a za směnu jestli se čerpala dvě auta , tak je to možná moc.Další ještě z doby kdy bylo v JH OMV-kdykoliv jsem jel okolo , tak tam čerpala max 2 auta, a to je na hlavním tahu Když to shrnu tak u T-ONO je několikanásobně menší pravděpodobnost ( díky velmi vysoké výtoči) natankování špatného paliva. Osobní zkušenost syna-P-106 1,1i40kw -podlehl tlaku mechanika a pár plných nádrží N95 u Auroilu zjistil, že nemá žádnou výhodu, jen to že ho to vyšlo na nádrž o cca 150víc než T-Ono.

Jinak soused než šel do důchodu byl nejvyšší šéf místní pobočky velké cizí spediční společnosti a tankoval tam ropu do MB-220cdi a posléze opět do úplně nového BMW -když jsem se na základu fám o onu ptal zda nemá obyvy z paliva-nechávám dělat rozbory a palivo je vždy OK

ladav
hodnocení

Dobrý den,
zatím jezdím se škubáním motoru.
Jak vyjezdím nádrž, pojedu na Shell a vezmu 100 oktanový benzín.
Vše se pak ukáže jestli je chyba v palivě nebo ne.
Jinak palivový filtr jsem měnil taky jak jsem měl ten samý problém asi před rokem a nepomohlo to.
Třeba mám citlivější auto.

Ještě jsi nenapsal co to je za auto a jaký benzín má předepsáno. To mělo být uvedeno hned jako první. Takový dotaz je k ničemu.

paveldvorak
hodnocení

0x

škubající auto může být také těsně před smrtí

V praxi je to jinak, ONO má stejného dosdavatele jako jiné čerpací stanice, v ČR se neprodává 20 značek benzinu od 20 váropbců...ONO má nízké ceny a proto prodává, benzin je čerstvý prože se doplnuje kaýždý den ..

já bych se naopak bál tankovat na MOL nebo OMW které jsou hned vedle ONO, benzin jim dlouho leží v nádržích protože je dražší o 4 koruny a nikdo tam netankuje, vzhledem k tomu že benzin se nedá dlouho skladovat ztrácí v jejich jamách na KVALITĚ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]