Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění vypouštěcího šroubu na olejové vaně

Od: milis® odpovědí: 9 změna:

Dávám klasické Cu těsnění, které musím vyžíhat. Jaké je těsnění, kde je vložený gumový kroužek? Dělají to jak v Al, tak v Cu.

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těsnění žíhat nemusíš. Není to vůbec nutné. Akorát se víc rozplácne.

Do nevyžíhaného si taky šroub sedne a udělá otlak i když ho dotáhneš s citem a nebudeš ho rvát.

Nežíhám... a olej neuniká.

olinl

Původně má být toto samostatná odpověď, ale spadlo to ke gumídkovi-omlouvám se..: Nepíšeš z jakého auta je motor a souhlas s gumidek. U Favoritů a Feld jsem nikdy měděné těsnění vypouštěcího šroubu oleje jakkoli neupravoval a nikdy to neteklo. Hliník je měkký materiál a železný šroub to při dotahování rozmačká. Ten hliník už vyhazoval můj otec na Škodě 120 a dával měď(bez nějakých úprav). Pokud máš poškozený šroub, tak kup jiný, pokud máš poškozenou vanu, tak ta se dá také koupit, případně tam podle poškození napatlat silikon a přes to tu měď a šroub. No nejsou fotky na posouzení problému ani odkaz na to těsnění s vloženým gumovým kroužkem, těžko něco radit..

Vypadají takto:

shop.berner.eu/...

Používají se spíše na palivové filtry s průtokovým šroubem, kde je řidší kapalina než olej (benzín).

Pak se hodně používají měděné ve tvaru obruče jako duté trubky. Najdeš na mnohých TSi u VW. Tam je ovšem dotažení opravdu na cit nebo momenťák. Snadno se zlikvidují přetažením.

jidlo
hodnocení

0x
A to je v předpisu kterého výrobce, že se MUSÍ ŽÍHAT? to by mě zajímalo (který výrobce by vymyslel takovou kravinu, nejspíš aby zaměstnal servisy). já MUSET akorát umřít. A olej mi teče JEN když prorazím vanu. Jak to?!
„Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, a je to polovina národa, uniká mnohotvárnost a mnohoznačnost světa, a co z tohoto světa v jejich očích zbývá, lze rozdělit na celkem jednoduché, většinou protipólné elementy. Někdy se tomu říká černobílé myšlení.“
— (c) Cyril Höschl, Karolinum, 1991

Cu těsnění časem tvrdne a po vyžíhání zase změkne... Toto je známé v průmyslu cca více než 100 let...Podle mého se to dříve dělalo z důvodu nedostaku všeho... Dnes je v podstatě přebytek, nepřeberné množství těsnících materiálů...

Polovina? Mě příjde 70% národa... ale to jen zbytečně rejpu.

jidlo
Jo taky si rikam, ze to je zkusenost nekoho mnoho desitek let zpatky, puvodne jsem chtel napsat, kery vyrobce za poslednich 40 let tohle stanovil, protoze vyrobce co vim tak stanovuje vymenu.
@gumidek Jenze to kolego statisticky nejde, vzdycky mas z celkove objemne mnoziny polovinu nad a polovinu pod prumerem, to je proste JENOM HRA S CISLY :) Vzdycky to bude cca POLOVINA ! Vzdycky vzdycky vzdycky statisticky.
Proste je to takovej forek, ktery zhruba ta jedna polovina nepochopi. Ale tady uz jde rict, ze to nepochopi asi tak 80% (Paretův princip), takze ani spousta vysokoskolaku :))
20.08.23 17:03

*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]