Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi nejdou zamčít jedny dveře od auta?

Od: jenomtak odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
měla bych dotaz týkající se zamykání auta pomocí dálkového ovladače. Pokaždé, když jedu autem, automaticky se auto zamče. Následně, když zastavím, auto se odemče, já vystoupím a auto zamču pomocí dálkového ovladače, tak zadní dveře za spolujezdcem se NIKDY nezamčou. Poté auto opět odemču, následně zamču opět pomocí dálkového ovladače a to už se většinou zamčou i tyto zadní dveře. Většinou, když to zkouším opakovaně pomocí dálkového ovladače odemykat a zamykat, tak se zadní za spolujezdcem opět přestanou, po nějaké chvíli, zamykat.
Nevíte, prosím, čím by to mohlo být? Moc děkuji za všechny rady a nápady.
Děkuji!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ten konkrétní zámek je rozbitý - vyžaduje výměnu.. - a řešte to, dokud máte čas. Až pojedete někam do nákupního centra a nepůjde vám auto zamknout, ...

Když jsem posledně pomáhal sousedovi vyměnit zámek u superba, nadával jsem mu asi 2 hodiny.. a nakonec to stejně do toho servisu musel zavést... jen si rozesral elektroniku ve dveřích, protože furt chtěl všechno odpojovat a testovat...

hodnocení

0x

Zámky mají určitou životnost. U Škodovek se safelockem hrkaj motorky hned 2x za sebou. Kdo si do komfotky nakoduje uzamčení za jízdy, tak další zbytečné hrkání servem. Většina zámků odejde kolem 160 - 200tkm s takovým nastavením.

Buď je v háji kabelový svazek (záleží jak často se otevírají zadní dveře a přelom v průchodce) nebo kolik už auto má odjeto km - což je hlavní markant používání.

Když bude parkovat stále v garáži 20 let staré auto s nájezdem 90tkm, tak motorky v háji nebudou a rozhodně nenapíšu, že jsou na výměnu jen tak z vody.

Km jsou obrazem celkového stavu k posouzení hodně věcí. Nejen motoru!;)

Ale chápu, že tomu nerozumíš a připadá ti, že se ptám na barvu auta

jenomtak
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi!
Každopádně se jedná o Škoda Octavia, rok 2018, najeto přes 150tkm. Zřejmě tedy bude nutné vyměnit celý zámek.

Uvažuj o odkodování v přizpůsobení v komfotce té funkce zamykání při jízdě. Ty zámky u VWček dost trpí. Je tam malinkatý motorek a ten využívá švihu. Nemá sílu na odemčení staticky. Je tam odstředivý kolík a jak se motorek roztočí, tak kolík vylteí na obvod bubínku a zahákne se o jeho výstupek a švihem odemkne.

Motorky jsou sice malé s malým odběrem proudu, ale trpí na to přetížení při akždém pohybu zámkem.

Lépe je šetřit.;)

Smysl znovuuzamknutí při jízdě má u dětí, aby neotevřeli dveře za jízdy nebo postižené osoby.

150tkm a tato funkce bych opravdu soudil motorek na výměnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]