Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný zvuk při sešlápnutí spojky

Od: ondrej odpovědí: 5 změna:
Zdravím, mám dotaz, jsem začínající řidič a koupil jsem si ojeté auto. Dneska jsem svoji demencí pravděpodobně poškodil spojku nebo převodovku. Po zařazení jiné rychlosti mi, nevím proč, nešlo přidat na plynu, když jsem šlapal na pedál a šlapání na plyn dělalo takové řinčení. Samozřejmě to nebralo. Následně jsem zařadil jiný stupeň a vše se zase vrátilo do normálu. Nicméně při dalším výjezdu jsem si všiml, že sešlápnutí spojky dělá podobný zvuk , akorát tišší zase (opět řinčení). Zajímalo by mě čím jsem to způsobil, pokud to lze nějak odhadem říci a co jsem mohl poškodit. Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Auto? Model, výrobce, rok, motor, najete km!;)

ondrej
hodnocení

Seat Ibiza mám pocit rok 2003, 185k najeto a objem 1.4 16 ventilů.

hmm, tam je spojka hydraulická. Spojka je asi ještě původní?

ondrej
hodnocení

Auto je pouze po jednom majiteli, ten však spojku neměnil, nicméně mi bylo řečeno, že to může být zvuk z ložiska. Je to pravděpodobné?

Ano, může jakoby chroupat o jazyky přítlačáku, jak je promačkává,a by přítlačák vypnul a netlačil do lamely při sešlápnutí spojky a rozpojení pohonu.

U těchto aut je pedál spojky i s konzolou tuším komplet plast jako u Fabie 1, takže v kabině vrzat asi nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]