Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace Opel Agila 1.0

Od: mire® odpovědí: 5 změna:

Zdravím a mám dotaz. Auto Opel Agila B, po výměně spojky začalo auto vibrovat, do 60 km/h to není moc znatelné, ale se zvyšováním rychlosti vibrace výrazně narůstají. Nejsou do volantu, ale jsou citelné v celém autě. Při akceleraci jsou cítit výrazně silněji, projíždění zatáček nemá na vibrace vliv. Vliv kol jsem vyloučil, překontroloval jsem vyvážení a udělal výměnu, pořád to vibruje. Výměnu dělal mechanik se slušnou praxí, ale než mu to vrátím a budu opět platit, tak bych rád zkonzultoval různé nápady. Na co se zaměřit? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohl utrhnout silebloky motoru, protože na spojku je potřeba oddělit převodovku a v ten moment motor vidí jen za jeden silenblok, který může být ještě nepřirozeně páčený, jak je motor skloněn dolů pro snažší nasunutí převodovky zpět.

Pokud nemontuje nový přítlačák a měnil jen lamelu, tak je potřeba dát přítlačák do stejné polohy, jak byl montován a nesmí se otočit. Pak je vyvážení v trapu.

Stejně tak, pokud spojková sada byla šmejd.

hodnocení

Dík, zkusím prověřit. Dával i nový přítlačák, takže to vyvážení je horší, na volnoběh to cítím, ale s tím se dá žít. Ten silent prověřím, teď si uvědomuji, že když vyšlápnu spojku, tak se to zklidní ještě víc, skoro do normálu.

Nový přítlačák není opotřeben a je vyvážen jako celek, takže je jedno, jak se montuje.

hodnocení

Zdravím, tak pro zajímavost a možnou zpětnou vazbu: nechal jsem to znovu překontrolovat s důrazem na kontrolu silentbloků, odpovědí mi bylo, že je všechno v pořádku a že auto už vibrovalo před opravou. Nu což, tudy cesta nevede a tak jsem si vyčekal termín do jiného servisu a závada byla odstraněna "na počkání" a za slušnou cenu. Jednalo se o rozpadlý kloub/triangl u převodovky, vyskočilo to při velkém vychýlení převodovky. Když první mechanik montoval spojku, tak jen roztáhl motor a převodovku od sebe a přitom kloub vyskočil. Poučení je jasné, ale byly zrovna dovolené a jediný ochotný se tím zabývat:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]