Nejste přihlášen/a.
Ahoj, příští týden jedu na vyšetření do Prahy, do Vinohradské nemocnice a chci poprosit jestli někdo neporadí, kde tam někde v okolí zaparkovat auto a zbytečně neplatit za parkovné.
Vinohradská nemocnice má svoje parkoviště uvnitř areálu.
Ale jestli tam bude místo, nevím. Zkuste zavolat na informační linku.
Jinak je celkem blízko záchytné parkoviště P+R Depo Hostivař, metrem na Želivského 3 stanice (cca 10 min), parkovné 50 Kč/den.
Z Prahy jsem nějaký ten pátek pryč a ve Vinohradské nemocnici jsem pár let nebyl, ale už tenkrát se neřešilo, kde zaparkovat zdarma, ale kde vůbec zaparkovat. Nepředpokládám, že by se situace zlepšila.
Hezkej výkřik do tmy. Zaparkovat můžu, když je to místo volný (a není v modrý zóně), což jaksi není samo sebou. Ani místní, co mají rezidentské karty, kolikrát nezaparkujou a čeká je pěší výlet nebo pár stanic tramvají. Co se týká Vinohrad, relativně volněji vývalo v ulici U Vinohradského hřbitova, vedle Hollarky. Ovšem samozřejmě za peníze.
ampere, jezdím dělat po celé Praze skoro každý den a najdu si místo kdekoliv, snažím se co nejblíž vchodu do baráku a daří se maximálně do 100 metrů, jenom mě štvou ty zóny, takže jestli špatně koukáš, tak to je tvůj problém, já problémy nemívám. V modrý si taky můžeš zaplatit a zaparkovat.
Hmm. Tak to jsem zaspal dobu. Doteď jsem žil v domnění, že na modrý nemůžu. To zásadně mění situaci. I když kolegovi, co bydlí u Jiřáku to asi moc nepomůže (v některý dny fakt nezaparkuje). A vedoucí výroby jezdil 5 stanic tramvají, protože by sice zaparkoval, ale bez karty by se nedoplatil. Ale to je jiná písnička. Přes den a v řádu jednotek hodin je situace úplně jiná.
zaseja: Odjakživa určtě ne. Původně byly modré zóny pouze pro rezidenty. Málo (si) pamatuješ. Zkoušel jsem zapátrat a vypadá to, že počátek uvolnění modrých zón se datuje někdy k roku 2017, to už jsem měl našlápnuto z Prahy ven a pohybujíc se téměř výhradně po desítce jsem nějaké zóny řešit nemusel.
Když píšu odjakživa, tak myslím odjakživa, to, že sis to nedokázal zjistit je tvoje chyba.
Jezdil jsem po Praze dělat denně a sralo mě to, když ty zóny vymysleli, tak jsem došel na magistrát a ejhle, tam jsem se teprve dozvěděl, že si tam můžeš koupit stírací parkovací karty, kde si jako na losu setřeš datum a čas zastavení, necháš to za oknem a hotovo.
Už si je přesně nepamatuju, ale myslím, že byly ty karty 2 hodinová, 4 hodinová a 8 hodinová a navíc pokud si nespotřeboval ten čas, tak se dal zbytek využít kdekoliv na modrý zóně po celý Praze.
Pak to nahradili tím novým způsobem a nastaly problémy, lidi nevěděli a jak vidím dosud nevědí, že se to dá zaplatit.
Já bych to asi nepokoušela, pokud chcete parkovat zdarma, můžete auto nechat v nějaké okrajové bezplatné části Phy u metra a dojet do nemocnice metrem. Z metra jen seběhnete, nemocnice je kousek..
Schválně jsem hledala, jak je to s modrými zónami a zas tak jednoduché to není.. registr-vozidel.cz/...
Předloni jsem potřebovala autem odpoledne do Belgické do spánkové laboratoře, kde mi dávali na tělo přístroj a čidla na noční domácí monitoring, takže MHD to prostě nešlo...manžel dělal okružní jízdu, místo nikde žádné, až o pár bloků dál.
V centru je to pěkný vopruz a spoléhat se, že někde hned zaparkujete a nebudete muset kroužit, se nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.