Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde bezplatně zaparkovat Praha - Vinohrady

Od: pvel odpovědí: 14 změna:

Ahoj, příští týden jedu na vyšetření do Prahy, do Vinohradské nemocnice a chci poprosit jestli někdo neporadí, kde tam někde v okolí zaparkovat auto a zbytečně neplatit za parkovné.

Kde bezplatně zaparkovat Praha - Vinohrady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

7x

Vinohradská nemocnice má svoje parkoviště uvnitř areálu.

fnkv.cz/...

Ale jestli tam bude místo, nevím. Zkuste zavolat na informační linku.

Jinak je celkem blízko záchytné parkoviště P+R Depo Hostivař, metrem na Želivského 3 stanice (cca 10 min), parkovné 50 Kč/den.

mapy.cz/...

petrm

Odkaz na info o FNKV ráno fungoval, zkusím jiný odkaz

fnkv.cz/...

snad bude fungovat.

hodnocení

3x

Z Prahy jsem nějaký ten pátek pryč a ve Vinohradské nemocnici jsem pár let nebyl, ale už tenkrát se neřešilo, kde zaparkovat zdarma, ale kde vůbec zaparkovat. Nepředpokládám, že by se situace zlepšila.

zaseja

V Praze se dá zaparkovat kdekoliv, ale zadarmo už skoro nikde a na Vinohradech už vůbec.

Hezkej výkřik do tmy. Zaparkovat můžu, když je to místo volný (a není v modrý zóně), což jaksi není samo sebou. Ani místní, co mají rezidentské karty, kolikrát nezaparkujou a čeká je pěší výlet nebo pár stanic tramvají. Co se týká Vinohrad, relativně volněji vývalo v ulici U Vinohradského hřbitova, vedle Hollarky. Ovšem samozřejmě za peníze.

zaseja

ampere, jezdím dělat po celé Praze skoro každý den a najdu si místo kdekoliv, snažím se co nejblíž vchodu do baráku a daří se maximálně do 100 metrů, jenom mě štvou ty zóny, takže jestli špatně koukáš, tak to je tvůj problém, já problémy nemívám. V modrý si taky můžeš zaplatit a zaparkovat.

Hmm. Tak to jsem zaspal dobu. Doteď jsem žil v domnění, že na modrý nemůžu. To zásadně mění situaci. I když kolegovi, co bydlí u Jiřáku to asi moc nepomůže (v některý dny fakt nezaparkuje). A vedoucí výroby jezdil 5 stanic tramvají, protože by sice zaparkoval, ale bez karty by se nedoplatil. Ale to je jiná písnička. Přes den a v řádu jednotek hodin je situace úplně jiná.

zaseja

To si zaspal asi hodně, na modrých se dá parkovat odjakživa

zaseja: Odjakživa určtě ne. Původně byly modré zóny pouze pro rezidenty. Málo (si) pamatuješ. Zkoušel jsem zapátrat a vypadá to, že počátek uvolnění modrých zón se datuje někdy k roku 2017, to už jsem měl našlápnuto z Prahy ven a pohybujíc se téměř výhradně po desítce jsem nějaké zóny řešit nemusel.

prazsky.denik.cz/...

zaseja

Když píšu odjakživa, tak myslím odjakživa, to, že sis to nedokázal zjistit je tvoje chyba.

Jezdil jsem po Praze dělat denně a sralo mě to, když ty zóny vymysleli, tak jsem došel na magistrát a ejhle, tam jsem se teprve dozvěděl, že si tam můžeš koupit stírací parkovací karty, kde si jako na losu setřeš datum a čas zastavení, necháš to za oknem a hotovo.

Už si je přesně nepamatuju, ale myslím, že byly ty karty 2 hodinová, 4 hodinová a 8 hodinová a navíc pokud si nespotřeboval ten čas, tak se dal zbytek využít kdekoliv na modrý zóně po celý Praze.

Pak to nahradili tím novým způsobem a nastaly problémy, lidi nevěděli a jak vidím dosud nevědí, že se to dá zaplatit.

zaseja
hodnocení

3x

Budeš si muset najít místo někde u vchodu do špitálu na modrý zóně a zaplatit, cenu ti neřeknu, každá ulice má jiný číslo zóny a i ceny jsou rozdílné.

Zaplatil bych si 2 hodiny a pak kdyžtak prodloužil, záleží, jak dlouho bude asi vyšetření trvat a jestli tě vezmou přesně na čas.

hodnocení

3x

Já bych to asi nepokoušela, pokud chcete parkovat zdarma, můžete auto nechat v nějaké okrajové bezplatné části Phy u metra a dojet do nemocnice metrem. Z metra jen seběhnete, nemocnice je kousek..

Schválně jsem hledala, jak je to s modrými zónami a zas tak jednoduché to není.. registr-vozidel.cz/...

Předloni jsem potřebovala autem odpoledne do Belgické do spánkové laboratoře, kde mi dávali na tělo přístroj a čidla na noční domácí monitoring, takže MHD to prostě nešlo...manžel dělal okružní jízdu, místo nikde žádné, až o pár bloků dál.

V centru je to pěkný vopruz a spoléhat se, že někde hned zaparkujete a nebudete muset kroužit, se nedá.

zaseja

A co se ti na tom nezdá jednoduché? Není s tím žádný problém.

hodnocení

2x

Zaparkovat? Na Vinohradech? Zdarma?...Jeďte na motorce!*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]