Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda fabia 1 1,2 HTP 12V - TĚLESO V MOT. PROSTORU

Od: ridicjaroslav odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, vlastním a provozuji automobil skoda fabia 1 1,2 HTP 12V 47kW ( motor AZQ).
Při rutinní kontrole motoru jsem narazil na prorezlou část a částečně prasklé těleso, mohli byste mi prosím poradit o jaké těleso se jedná nebo co to vůbec je? Děkuji
Posílám foto, děkuji za pripadne rady

Skoda fabia 1 1,2 HTP 12V - TĚLESO V MOT. PROSTORU

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

AWY stále používá předehřev teplého vzduchu do filtrboxu. Nemá ovšem hadicu, ajko třeba motory AEE ve Felicii 1.6MPi, ale nad motorem je kryt a v něm schovaný filtrbox i nátrubek na tento plech předehřevu.

Prorezlý není. Ten zářez tam je od výroby.

doplněno 16.08.23 18:25:

Nezapomínejte v krytech měnit vzduchové filtry!

V obrázcích AWY starej a novej kryt

doplněno 16.08.23 18:27:

v obrázcích kryty AZQ a AWY HTPček

Skoda fabia 1 1,2 HTP 12V - TĚLESO V MOT. PROSTORU #2
Skoda fabia 1 1,2 HTP 12V - TĚLESO V MOT. PROSTORU #3
Dávám bod *palec* Jinak AZQ to má stejně.
Jen by mě zajímalo, jestli někdo tuší význam toho hada s dírkami pro nasávání "studeného" vzduchu. Když jsem totiž sledoval teplotu nasáváného vzduchu při zahřátém motoru, tak to šlo klidně i přes 50 stupňů a nedokážu pochopit, která chytrá hlava to takhle blbě vymyslela.

Podle mě ten had je jen tlumič hluku, které dělá nádech sání při otevření klapky naplno. Takové to zabrumlání.

Na Favoritech 50kW byl tzv. rezonátor. Box před filtrboxem. Tady asi tlumí gumová vroubkovaná hadice nebo had s dírkama a trumpetkou na vstupu.

hodnocení

1x

Mým neodborným okem to vypadá jako sběrač teplého vzduchu z okolí výfuku, který má být propojen nějakou nehořlavou hadicí s prostorem filtru nasávaného vzduchu.

kmet
hodnocení

1x

Vypadá to jako příruba pro nasávání teplého vzduchu do ssání motoru za účelem rychlejšího ohřátí studeného motoru. V tom případě by tam hadice vedoucí do ssání chyběla. Nevim, jestli se tenhle předehřev ještě používá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]