Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka - převodovka

Od: monik1 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mam nové auto a už se mi dvakrát stalo, že jsem omylem z 2 místo na 3, zařadila na 1. Nemohu si na novou řadící páku zvyknout♀ nemohlo se nic stát? Třeba, že bych to nějak zadřela. Děkuji
doplněno 16.08.23 13:52: Nevim, jak se mi to stalo ♀ jela jsem asi 40 km/h a bylo to na kruháku.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
16.08.23 12:57
hodnocení

2x

Nemohlo.

hodnocení

2x
Dostat tam z rozjetý dvojky jedničku no to už musí být velkÿ umění dyt zařadit jedničku de až když auto téměř stojí aspoň ja co celej život jezdim s kde čím to tak mám
Stat by se nic nemělo

Když nemáš cit, tak ty synchrony lze přetlačit a donutit je kvičet,a by šlo zařadit :-D

hodnocení

0x
Mohlo. Když pojedete na dvojku nějakých cca 90km/h (otáčky motoru blízké maxima) a místo trojky dáte jedničku, tak se může něco stát (rozvody, ventily..).
Nebo můžete auto uvést do smyku(kola budou při zařazené jedničce citelně brzdit a na kluzkém povrchu v zatáčce je to snadné).
k2

Jste si jist, ze v 90km/h lze fyzicky zaradit (u manualni synchronizovane prevodovky) 1. rychlostni stupen?

Tak u takhle vytočené dvojky do jedničky to nemám odzkoušené. Taťkovi se jednou povedlo při předjíždění ze čtyřky omylem místo pětky zařadit trojku. Říkal, že otáčkoměr byl až v červeným. Motor OK (přežil).

Gazdo, je rozdíl ze 4°na 3° by šlo bez problému,Na svých autech mám nyní problém podřadit (pokud nechci ,jakože opravdu nechci násilím) zařadit ve dvacetikilometrové rychlosti 1.převodový °. jinak dokáži a vím že to auto vydrží v devadesáti z5°na 3° a paradoxně otáčkoměr ani nejde zdaleka do červeného pole! na trojku to, když je třeba a motor na provozní teplotě, roztáhnu klidně na 120km rychlost. Např při"vyhnání pavouků z výfuku před emisní a technickou! a navíc dotaz zněl ve 40km rychlosti místo 3°zpět 1.°!

Tazatelka viz třeba odpo Ďábla!

Tazatelka se ptala obecně o poškození při chybě podřazení. Údaj o rychlosti doplnila až po mé odpovědi.

Ve čtyřiceti se pravděpodobně nic nestane. A vidíte podradila i ve čtyřiceti km/h do jedničky a asi se ani moc nesnažila.

Taťka tehdá podřadil cca ve 130 (předjížděl z kopce na 4 a pak tam chtěl dát 5 a netrefil se). Bylo to moje první auto (Toyota).

monik1
hodnocení

Dekuji všem za odpověď :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]