Nejste přihlášen/a.
Technický průkaz nestačí, k přihlášení je nutné předložit osvědčení o registraci, rakousku má žluté kartičky, buď jednu bez označení čísla dílu, nebo dvě ( díl I, II) nebo kombinaci papírového dílu II + čipové kartičky díl I
Jinak nejde o karavan ale o hromádku plechů a dřevotřísky , ta se legallizuje postupem "individuální výroby" kde je vyžadovíán protokol technické zlušebny
Počkal jsem si, až co napíše odborník číslo 1. Aby to paní vysvětlil podle našeho práva.
Já jen vím, že jsem si vybral karavan dotažený z Holandska. Jeho stav odpovídal mojí představě, plácli jsme si a chtěl jsem, aby byl napsán na mne a se značkami. To sice nedopadlo, ale měl jsem v ruce doklad ze STK, kde provedli "technickou prohlídku" na obytný přívěs, vlastní výroby s názvem Caravelair. Sice jsem se obával, jak dopadnu na úřadě, ale během 15 minut jsem měl značky a techničák. Již od roku 2016 si toto užívám.
Takže pro tazatelku, Ano, lze to, ale jako individuální výrobu. Kdo to umí, ten Vám rád toto udělá, ale určitě za prachy.
Do konc února 2023 se vše, co pocházelo z EU, jednoduše přeregistrvalo...to, co nebylo z EU se až na výjimky schvalovalo
Od 1.3.2023 není rozhodnující, z jakého státu je vozidlo, rozhodující je, zda a jakým zpsobem bylo vozidlo v zahraničí schváleno...Pokud bylo schváleno s platností pro celou EU(ES HOMO?OGACE) přeregistruje se, bez ohledu na to, zda je z USA, ČÍNY nebo Nizozemska...
Pokud schválení vozidla není platné ve všech členských státech, jeho technická způsobilost se po dovozu do ČR nejdříve posoudí /zkušební stanice/ a následně (ne) schválí...
Čo bolo, to bolo...legislativa se neustále mění, poděkujte svým poslancům, úředníkům MDCR a především Evropské komisi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.