Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jazda na lpg

Od: janci88 odpovědí: 2 změna:
Ahoj mám otázku
Mám vectru c 1.8 90kw s LPG. Nedávno som menil sviečky za iridiove a dával repasovst alternátor.
Neviem či to bude nejak súvisiet s mojim problemom, ale. Vozidlo normálne funguje a jazdí ako má. Problem nastáva keď je auto zohriate trebárs dlhšou jazdou. Zrazu zabocim príklad k semaforu a zabrzdím zostanem štát a otáčky začnú behať hore dole. Auto nezhasne len je to blbý pocit. Niekedy sa to po chvíľke úpravy a niekedy musím buď pridať na plyne otáčkami alebo prepnúť na benzín.
Rovnaký problém mám aj pri cúvaní. Cuvam na parkovacie miesto zabrzdím zostanem stáť a otáčky zasa hore dole. Nerobí to vždy za každým zastavením alebo zabrzdenim ale každou jazdou aspoň 1x. Niekedy tie otáčky ako keby padnú ale hneď sa vrátia do normálu.
Neviem už kde hľadať problém. Skrtiaca klapka prečistenie asi 2x, vymenená váha vzduchu, snímač vačky, zapaľovacie lišta NGK má 2.roky
Inak sa auto na voľnobehu správa uplne normálne. Na benzíne moc nejazdim na koľko chodím dlhé trate, ale sem tam keď na ňom idem, nemám pocit že by to niečo podobné robili. Raz za mesiac sa snažím vyjazdit nádrž na benzín úplne a potom dotankovat čerstvý.
Kontroloval som aj tesnosť pred MAF senzorom za ním tiež a rovnako aj podtlakovu hadicu k posilňovacu.
Máte nejaké napady? Na výmenu filtrov LPG som bol v júni a týždeň po tom som dával repas alternatora.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ať čtu jak čtu, tak jsi dělal všechno možné, pouze napíchnutí na diagnostiku tam nevidím. Mám tomu rozumět tak, že jsi na diagnostice nebyl?

Svíčky doporučuji vyměnit za originály doporučené pro tvůj motor výrobcem. Ve svém okolí neznám nikoho, kdo by s iridiovkami neměl dříve či později problémy. A pokud tam máš náhodou Brisky, tak je vyměň co nejdříve a zapomeň, že existují.

janci88
hodnocení

Na diagnostike to bolo tak isto. Vlastním autocom a žiadnu chybu nepíše.
Ja som si myslel, že tie iridiove sú Topky, ale asi som sa mýlil. Aj keď boli priamo určené pre môj motor z18xe. Samozrejme výrobca udáva staré GM, ktoré sa nevyrábajú ale náhrada za je je Bosch s odtrhom 0.9mm. Tak zrejme ich znova kúpim ešte dnes s skúsim vymeniť.
Iridiove som kúpil na základe reči od kamoša čo ich v aute má ale nemá LPG no.
Inak sviečky majú tak 3 mesiace a zhruba 9 000km a značka je denso

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]