Nejste přihlášen/a.
koupil jsem passata rok výroby 1989 na doježdení . ale když chci nastartovat tak se neprotočí starter a napodruhe se rozjede uplne v pořádku jako by šel ztuha , prodejce mi řekl že jde špatne a řekl že prej je jen nekde znečištený je to pravda? muže se nekde starter zanest? popřípade kde ho mám vyčistit? ale asi z 90% jsem pro jeho výmnenu
na doplnění kolegů nade mnou už jen tolik:
Protože tazatel nepíše nic o cvakání, jenom o tom, že jednou protočí, jednou ne, těžko říci, že je chyba přesně tam a tam.
Pokud jenom cvakne a neprotočí, je předpoklad, že kontakt, který je na jádru elektromagnetu, při zasunutí pastorku do ozubení setrvačníku nesepne obvod pro vinutí samotného starteru. Buď je zanesené okolí jádra prachem, ztuhnutou nečistotou a vazelínou, nebo jsou opálené kontakty nebo jedno s druhým spolu.
Pokud vůbec necvakne, může být problém v špatném kontaktu - přívodu napětí na cívku elektromagnetu. A to může být na celé cestě od spínací skřínky až po šroubek na elektromagnetu. Třeba zkontrolovat i mínus pól propojení kostra - startér.
Pokud seženeš starší za rozumnou cenu, tak určitě.Nebo se to občas dělá výměnou s doplatkem.
Já to takhle měl na Opel Astra ´95.Vyndal jsem ho a pročistil.Pak odešli uhlíky, sehnal jsem druhý, kde nešla cívka a udělal ze dvou jeden, a to nejsem nějaký auto kutil
Podobné to bylo i na Fiat Tempra ´96, ale tam stačilo jen ho demontovat a pročistit a šlapal v pohodě.
Za demontáž a vyčištění a zkoušku nic nedáš a je to zadarmo, jen pár desítek minut práce.Uvidíš, co s tím zvládneš svépomocí a pak bych eventuelně volil shánění jiného ...
Dobrý den.
V radách zapomínáte na jednu důležitou věc , která by mohla být příčinou zaseknutí a nebo ztuha jdoucího startéru. To je vyběhané kluzné ložisko pastorku spouštěče.Tato závada se projevuje především u spouštěčů , delší dobu používaných. Pokud tomu tak je , při spuštění spouštěče se rotor vychýlí a dře o stator. Ložisko vyměnit za bezvadné. miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.