Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto při prudším přidání plynu vynechá plyn

Od: patas odpovědí: 12 změna:
Zdravím vlastním vůz bmw e46 328i M52 a už nějakou dobu mě trápí vynechání plynu při akceleraci(na 1-2s jakoby vypadnul přísun paliva) . Stane se to jednou za čas někdy to udělá 3-5x během 5km a někdy je zase třeba 10km klid. Děje se to při jakýkoliv otáčkách i při jakýmkoliv zařazeným kvaltu ať už do kopečka nebo z kopečka či na rovince. Diagnostika nic nehlásí, také při startu přestal fungovat sytič vždy při studeném startu běžel motor se zvýšenémi otáčky 1-2min. Teď po startu má hned normal otáčky. Nevím zda by to mohlo s tím souviset. Bylo vyměněno následovné: váha vzduchu, svíčky+cívky, + elektromechanik cosi proměřoval na plynu-vše ok a čerpadlo stalo se někomu něco podobného nějaké rady co by to mohlo být?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Normalni otacky hned po startu studeneho motoru by mohlo delat cidlo teploty. Jednotka si muze myslet, ze je motor zahraty. Zkus odpojit a nastartovat. Dal me napada, promerit cidlo tlaku na vstrikovaci liste. Taky to muze delat cidlo otacek na klikovce.

patas
hodnocení

Čidlo teploty mě také napadlo při tom startu. Tlaky jsou OK. Čidlo otáček mě také napadlo ale nehabrovali by otáčky aj na volnoběh?
petrovic

Za ty roky co se tomu venuji, muzu s uspechem rici, ze ty cidla si delaji co chteji. Jednou to studene funguje, motor se zahreje a prestane fungovat. Jindy presne 20 vterin po kazdem startu motoru zdechne. Jindy zase funguje normalne, a pri urcitych otackach motor jakoby zakopne. Ty cidla jsou schopne umirat klidne i rok. Volnobeh tedy muze byt klidne stabilni. Zkus motor poradne prohrat, vcetne oleje a dej mu 5 vterin omezovace. Jestli dela zname tutututu. Treba zacne vynechavat na delsi dobu. Hlavne nezkouset pred panelakem v 1 rano

Motoru je jedno, zda se dělá tututu v 1 ráno *smich*

patas
hodnocení

Dobrá dobrá zkusím povyměnit tututu nechám spíš na dopoledne už takhle tu na dědině mají ze mě radost
petrovic

Copak, mlady strelec s otunenou E46? Misto koncoveho tlumice konzerva od veprovky, mracitka, kola ktere se nevejdou do podbehu, husty zesak v kufru a v aute minimalne 5 bab? *smich*

patas
hodnocení

Neee auto je v základu pouze obohacené o tututu což už takhle bylo koupené žádnou frajeřinku v tom nevidím auto mám na daily ježdění nějaké drifty s podobně mě neberou ( neříkám že na sněhu jsem to nikdy nezkusili) zesik je nutnost v každém autě a výfuk je originál krom katiku který uz tam také nebyl při prodeji
petrovic

Noooo, neni tam nejaky powercommander? Nebo nejaka kokotina co oblbuje jednotku? Neco co ovlivnuje a zkresluje data pro ridici jednotku?

Mě ještě napadá, zda tam není snímačů na otočení motoru víc (vačka,klika).

Prostě bych prvotně napíchnul na diagnostiku a sledoval live data čidel krom paměti závad

petrovic

Určitě tam bude čidlo na vačce. A to je důležité hlavně pro start motoru. Ať řídicí jednotka ví, že je klika synchronizována s vačkou. Jakmile by zjistila při točení startérem, že není synchro, tak z důvodu ochrany motoru by nedovolila start. U více aut, když dokonce při nastartovaném motoru vačkové čidlo odpojíš, nic se neděje, běží dál. Ale už nepůjde nastartovat.

hodnocení

0x

Kamarad mel v naftovem bmw, motorizaci uz nevim, ale melo to nejakych 250 koni a rok cca 2008 velmi podobnou zavadu. Vynechani motoru pri prudsi akceleraci na cca 1 sekundu. Myslim, ze to delalo vzdy pri stejnych otackach nekdy kolem 2500 tusim. Moror byl precipovany a delalo mu to od doby, co s tim byl v origo servisu s nejakym problemem a oni mu tam bez upozorneni dali original nejnovejsi sw,. jeste se pochlubili, jak mu zdarma udelali upgrade.o tuningu nevedeli. Pridany kone pryc a od te doby tohle.

petrovic

Jo, ale Tvůj kamarád má naftu. Tam to řízení motoru funguje úplně jinak. Zde, u benzínového to bude trochu jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]