Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nechce startovat-jak byste postupovali?

Od: boban® odpovědí: 12 změna:

Máme tu situaci-Chcete nastartovat a auto nestartuje, akumulátor je v pořádku předpokládejme.

nedávno ženská nenastartovala, akumulátor nabitý, volala nakonec asistenci. Mně se stalo něco podobnýho, u mě to byly totál zoxidovaný pojistky v motorovém prostoru, takže banalita,ale taková schovaná.

Jak byste postupovali? Všeobecně?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxxie
hodnocení

2x

kdyby se motor ani nepřetočil, tak zkontrolovat baterku, startér, pojistky a celkově elektriku, kdyby se přeročil, tak přichází kontrola svaté čtveřice: vzduch- filtr atd, benzín- vstřikování + pumpa , jiskra a komprese. Potom bych si rady nevěděl.

hodnocení

1x

Oživit startér.

točí, netočí, kostření, přívodní plus, pojistky, spínač startéru

Jde palivo, nejde palivo, je tam benzín či nafta v nádrži

čerpadlo napětí na konektoru, relé, pojistky, test bokem, test tlaku na budík

Jde jiskra, nejde

ECU motoru, lze diagnostikovat, nelze, čidla, hall a indukční snímače, immobilizér, tajnej bastl vypínač

hodnocení

@gumidek

tajnej bastl vypínač

*smich**smich*To jsem měl ve Felicii, asi jsem o něj zavadil tenkrát kolenem, nevím co přerušoval přesně. Startér točil motorem, ale nechtělo to chytnout. I týpek v servisu zkoušel měnit Hallův snímač a mnoho jinýho, než přišel na ten obyčejnej páčkovej komunistickej vypínač *smich*

hodnocení

A co takhle když nechce auto startovat a jsme někde v polních podmínkách, daleko od všech různých nářadí a měřáků. K dispozici jen obyčejný multimetr...

Dnes má každej mobil a elm bluetooth OBDčko.

Teda každej mírně postiženej tímto hobby.

Musíš prostě použít co zrovna máš a pokud to nejde, tak odtah.

Já si vozím náhradní řemen, regler do altíku a základní nářadíčko co bylo ve Favoritu (klíče 10,13,17,kombinačky, šrubováky plochý 4mm, křížák PH2,Torx 20 a 25, svíčkáč, imbus 5 a 6 hokejka, svítilna, čidlo hall na vačku). Pojistky a žárovky.

aukro.cz/...

hodnocení

@gumidek

a co doporučíš prosím tě za ten OBD bluetooth na spolupráci s mobilem?

Můžeš hodit konkrétně nějakej odkaz? Hned bych to objednal

dík

hodnocení

@dabel

dík za odkaz, je k tomu program zdarma, nějaký co umí mazat chybové kody? nebo se musí koupit zvlášť?

Stáhl sem si program Car scaner pro a zaplatil sem si 200kč za plnou verzi
Co to vše umi poradne nevim ale maže to servis na daciích coz ty uni od delphi neumí a nedavno sem mazal servis i na 2016 supovi
Jinak to čte chyby na kde čem ale smazat servis na volvu 2o13 to neumi

hodnocení

0x

Mám tuhle a u škodovek dokonce lze i kodovat jednotky. Ale i ta dablova z odkazu nemusí být marná. Všechno je na stejném principu a program do androidu zdarma.

sunnysoft.cz/...

program

sunnysoft.cz/...

bery*
Z odkazu se mi stáhnul návod :( Fakt jde přes tyhle adaptéry i něco víc, než co umí třeba program Torgue, tedy zobrazení dat z motorový jednotky? Mám jich všude možně asi hrst vzhledově různých a žiju v tom, že umí jen motor (a měření napětí, jeden s wifi mám v obytným se přívěsu, abych mohl za jízdy kontrolovat nabíjení baterky :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]