Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpátečka nesvítí

Od: vt odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, na Focus Rv. 2001 mi prestala svítit couvaci svetlo do konektoru vubec nejde napětí(měřeno) a pojistka je dobrá.Co s tim? Jeste sem se docetl ze je tam i cidlo zpatecky na prevodovce může to mit vliv ze tam nejde napětí.? Je take pod napetim a pak by nepustilo štavu do svetla... Děkuji za pomoc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Stejný problém jsem měl na mondeu a bylo to čidlem. Prvně jsem si jen vývody z čidla propojil drátkem a zpátečka svítila. Takže vycvaknout konektor z čidla a drátkem si to propojit pokud bude svítit je to čidlo..

hodnocení

5x
Najdi na převodovce spínač zpatečky vycvakni konektor a proklemuj ho kouskem dratu
Pokud se to vzadu rozsvítí měníš spínač

vt
hodnocení

Fekuji za reakce vyzkousim vecer, asi tam je blbej pristup k tomu cidlu ze... Odkud nejlepe?

Mondeo hned pod baterkou dalo se tam dostat bez vyndání..

Ale koukám že focus to ma horší

hodnocení

0x

Já jsem měl kdysi dávno stejný problém u lady 2103

V servisu měnili spojku a po její výměně zpátečka nesvítila.

Když jsem se podíval dolů na převodovku, tak u spínače byl ulomený konektor.

Asi když sundali převodovku neodpojili kontakty od spínače.

riva
hodnocení

0x

Vyšroubuj to čidlo a na stole změř odpor jestli spíná. Často stačí poklepání z různých stran kladivem aby se kontakty staly zase vodivými. Nebo aspoň do doby, než koupíš nové čidlo.

vt
hodnocení

0x

Zdravím pánové , tak jsem se do toho pustil ale pořád nesvítí. Do konektoru vzadu od světla zpatečky nejde napětí , měl jsem i patici žarovky dole.Měřeno napětí multimetrem - nula. Pak jsem se pustil do toho čidla, jsou tam taky dva kontakty na konektroru ty když jsem přemostil tak taky nesvítí. Samotné čidlo si myslím, že je v pořádku protože po zařazazení zpatečky sem to na konetorech prozvonil. I když bylo pak venku tak po zatlačení a přiložení multimetru na vodiče prozvoní tudíž el. obvod tam je. Pojistky smaožřejmě dobré - 40 pozice 10A. Vedle mlhovka vše ok, také měřeno. Nevím tedy co se mohlo na te zpatečce kde podělat , chvíli svítila pak zas ne... tak sem se obratil zde, ale od te doby ani záblesk. Nějaká rada? Vodič se přece nemoh jen tak přesušit a pojiska celá. jinou sem zkoušel.. Děkuji za pomoc.

PS: samozřejme vše pod kličkem a zaple světla, zařazená zpatečka

hodnocení

0x

Pojistka je opravdu dobrá?

Vezmi asi př.: 4m drátu, ten dej na mínus pol baterky a druhej konec na žárovičku 12V 5W třeba W5W.

Pak žárovičkou ošahej konektor na svazku auta co má být do spínače zpátečky, zda tam při zapnutém klíčku jde na jeden pin 12V a žárovka svítí a pak postupuj dál na zadní světlo a konektor samosebou měj proklemován.

vt
hodnocení

0x

Panové tak vyřešeno! posledni co mě napadlo tak zkoušet pojistky všechny pojistky a ona to není pozice 40 jak je nakrasleno na deklu ale 53 pozice. Nechapu proč to tedy tak je jestli jsou tam dvě čico... taková drbačka a nakonec je to pojistka na kterou mi to pořad sedělo. Každopadně děkuji všem za rady. Aspon sem se něco přiučil.:)

PS: foto deklu kde je to zobrazeno

Zpátečka nesvítí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]