Dobrý den, Kupil jsem si novou auto-kameru (Lamax C9) a v návodu je napsané, že pracovní teplota integrované baterií, která je v kameře je od +40 do +5 stupňů. V tomhle rozmezí. Chci se zeptat. Zda nevadí, že zůstane kamera celoročně v autě. V létě i v zimě. Např. V zimě je auto v nezateplené stodole a v létě v rozpáleném autě na parkoviště v práci. Jde mi o to, abych si ji tímto hned nezničil. Jak to řešíte s kamerami v autě vy ostatní. Berete ji někdy domů a nebo ne. Děkuji a přeji hezký den S pozdravem Lukáš
Kamerka sencor, ve výprodeji asi za dvě kila - první léto se pařákem nafoukla baterka, KO. Teď ji provozuji bez baterky, na kabel do zdířky zapalovače, šlape. Takže kameře to neublíží, baterka pařák ráda nemá...
Vlivem nadměrného tepla může Li-Ion a Li-Pol baterie dokonce i vybuchnout, takže přes léto bych ji v autě raději nenechával. Zima baterii zas až tak moc nevadí, ale zbytečně se jí tím dost snižuje kapacita. Takže osobně bych kameru z auta raději vždy vyndával.
Mám v autě Xiaomi kameru s Li-pol baterkou pět let, v zimě v létě nonstop, a kromě znatelného poklesu výdrže s ní není žádný problém. Měl jsem ji asi před rokem i rozdělanou a baterka nijak nafouklá nebyla. Mám ji v malé dodávce černé barvy, takže nejhorší kombinace (velká plocha se špatnou izolací + černý lak).
Mám ji skrytě zabudovanou ve zpětném zrcátku, takže ji ani denně vytahovat nemůžu (ale ani by mě to při denním ježdění nenapadlo). Ve výsledku v ní každý rok měním baterii, ale nevidím v tom problém.
Já používám už mnoho let kameru CEL-TEC E07 a nikdy jsem nic takového neřešil, ani v návodu zmínka není. Ale pokud je kamera určená pro umístění na okně, jaký by mělo smysl neustálé sundavání. Když v návodu je uvedeno to co tam je, tak to dodržujte. Některé levné kamery měly nekvalitní baterie a na slunci se nafoukly. Je-li baterie nabitá, mráz by ji poškodit neměl, ale tyhle baterie mají většinou malou kapacitu, tak nabité dlouho nevydrží (pokud se s autem nejezdí denně).
V Lamax T10 druhým rokem, léto-zima, zatím baterie OK. Horší je to se softwerem kamery i po aktualizaci, kdy se automaticky po zaplnění SD karty nezačnou přemazávat stará data-to soudruzi z číny nevychytali. Ono je tam těch nevychytávek víc, ale záznam(obraz) je dobrý.
Ahoj, kameru Lamax C9 mám už asi 2 roky, dostal jsem jí od dcery na Vánoce a šlape velmi dobře, jenom doporučuji koupit větší a rychlejší micro SD kartu. A teď už k odpovědi na otázku. V autě kameru nechávám pořád, nikdy se mi nestalo, že by se nějak přehrála. Každopádně jak jsem četl návod, že kameru je možné používat mezi uvedenými hodnoty tak jsem se zasmál, protože je samozřejmé, že v zimě v autě bude i mínus a v létě neskutečně horko. Je otázka jak by pak třeba pojišťovna řešila bouchlou baterií z kamery v autě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.