Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastartování auta bez klíče

Od: klic odpovědí: 5 změna:

Obyčejné auto které nic nemá např 1000 MB se nastartuje tak, že se vytrhnou dráty ze spínací skříńky dva správné se spojí a třetím se "brkne" a tím se nastartuje.

Ale současné které má imobilizér a řídící jednotku je to jak - nezajímá mě návod.

Jde to udělat stejně a nebo se to dělá úplně jinak.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U starych i novych aut (s klickem, ne bezklickovych) se spinaci skrinka sklada ze dvou casti. Ze zamku kam se strka klic a ze samotne spinacky.

Napr. stodvacitky tyto dve casti meli dohromady spojene jedinym cervikem, takze stacilo rukou skubnout a rozpojili se. Pak uz stacilo cimkoliv vhodnym otocit hridelkou spinacky a jeli se.

Jediny rozdil u dnesnich aut je, ze je zamek vetsinou zapusteny v odlitku spinacky. Pokud se ale vhodnym narasim vyskubne, opet se ziska pristup k samotne spinacce.

A imobilizer se obejde pres OBD bypassem pro konkretni typ ridici jednotky. To se koupi za nevelky peniz.

takze stacilo rukou skubnout a rozpojili se
ano, to šlo snadno, ale taky byl oproti embéčku problém se zámkem volantu. Zde se vytažením klíčku sám volant zamkl, u embéček to muselo být manuálně zamknout.

To je pravda, tam ale stacilo zasunout vhodnou planzetu mezi zapadku a tyc volantu, aby nedoslo k zaskoceni zapadky. Treba tenky platek z pilky na zelezo.

hodnocení

1x

Já jsem u tisícovky nikdy netrhal drátky. Dámskou pinetou do vlasů, trošku ohnuté konce, spojil dva šroubky a druhou spojil se třetí vývodem, "50".

Vždy to chytlo, po skončení jízdy schoval do kapsy

Dneska to již nelze. I když některá auta startují tlačítkem, bez klíčků.

.

hodnocení

0x

Mám to vyzkoušené na toledu mk1. Po brnknutí motor naskočil, ale imo to po půlvteřině shodil... Motor zhasl...*smich*.Asi se to dělá jinak, imo je třeba obejít...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]