Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otestovat hlavní brzdový válec?

Od: lukyno odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Mám dotaz, jak otestovat HBV? Jde mi o to, že jsem před měsícem repasoval přední brzdový třem. Odvzdušnil a všechno bylo v pohodě, ale teď se mi zdá, že se pedál chová divně. Někdy brzdí víc nahoře, pak níž. Taky se mi teď stalo, že jsem jel z kopce, břibrzdil jsem, pak jsem chtěl přibrzdit víc, ale pedál šel dolu a nepřišlo mi, že by to brzdilo víc. Když je vypnutý motor tak pedál se nepropadá. Odvzdušněné to je i ABS, nikde nic neteče. Dík za odpověďi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaké auto? V zadu jaké brzdy?

lukyno
hodnocení

To jsem zapoměl napsat. VW Golf 5 1.4 16V vzadu kotouče.

Škoda. Tipoval bych že blbnou samostavy bubnů. Pokud je kostka ABS VAGem opravdu odvzdušněná (otevřít okruh při ESP) a protéct kapalinu až ke kolu, potom vadný HBV. Kolik najeto km?

lukyno
hodnocení

Skoro 180000. A řekl bych, že válec je původní.

hodnocení

0x
Spíš bych tipoval posilovač. Změřit podtlak a zkontrolovat hadičky.

lukyno
hodnocení

Posilovač je ok.

Může být třeba nalomená, nebo prostě netěsnící hadička posilovače, auto pak brzdí v prvním momentě dobře, ale na další sešlápnutí se pedál propadá a auto míň a míň brzdí. Ještě výraznější to je, když motor běžel dýl na volnoběh a jen brzdíte, tedy třeba z táhlèho kopce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]