Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání při brzdění

Od: toman odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

na 4 roky starém VW Golf MK7 mám originální kola (používaná s letním pneu), a neoriginální (německý výrobce Dezent) kola, kde je zimní pneu. Problém se právě v zimní sadě. Poslední 2 zimní sezóny při např. dobržďování před křižovatkou kolo/kola "pískají" (mám pocit, jako kdyby se na mě všichni přítomní chodci otáčeli, co to jede za herku), a děje se tak i když není/nebylo mokro, nebo když nebyl štěrk na cestách - což by bylo pochopitelné. Jakmile v březnu/dubnu sadu kol vyměním, tak jako mávnutím proutku pískání zmizí.

Prosím, víte, čím by to mohlo být? Co mám nechat zkontrolovat? Zatím se mi nechce kupovat jiná sada kol (to by bylo asi nejkrajnější řešení), děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dezenty jsou kvalitní a přesné. Leč pokud jsou paprsky moc prázdné a brzdič je hodně odhalený, tak na něj stříká voda a kde co. Pak brzdy pískají.

asd1
Už jsem viděl že třmen škrtal o rafek (kola i třmen spravne pro to auto). Repas třmen a silná vrstva novyho zinku...

Tak pokud nedodržel ET (taková klasika). Jinak dezenty sedí jako OE disky. Jak na náboj, tak šrouby používají OE k autu.

asd1
Kola správně včetně ET, plechy od KFZ
toman
hodnocení

K mému připadu - kola jsou specifikacemi stejná, jako originální VW, dle parametrů ve velkém TP.

Pískání při brzdění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pískání brzd

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]