Dobrý den, co jsem koukal tak mě brzo čeká výměna destiček. Všiml jsem si že kotouče mají už celkem výraznou hranu, asi 1.5 mm. Kolik mají kotouče celkem jsem ještě neměřil. Mám je vyměnit nebo ještě jednu sadu destiček vydrží? Soustruh nemám a něčím to brousit mi přijde jako prasárna. Kotouče mají už 6 let. Jinak co se týče brzdového třmenu tak má většinou šrouby na lepidlu, mám ho při zpětné montáží použít nebo nemusím? A když tak jaké? Jinak jsem to dělal hodněkrát ale ne na svém autě a vždy s někým.
Jestli mají 1,5mm hranu, tak se obávám, že už ani nemusí mít minimální tloušťku. Ta se dá zjistit u výrobce kotoučů, ale já už bych je v tomto případě měnil.
Já hrany kotoučů u záložní feldy s nájezdem jednotek kilometrů ročně brousil flexou s nastartovaným motorem a zařazenou rychlostí (auto dobře zajistit + kotouč k náboji chytit šroubama). Hotovo za pár vteřin a jakákoli nesouměrnost prakticky vyloučena.
Ta hrana by šla do mírného úkosu líznout flexou s lamelovým kotoučem, pokud jsi manuálně zručný a neobrousíš to tak, abys to hodil mimo vyvážení. Jinak ty kotouče stejně budeš muset jednou vyměnit, tak proč ne teď. Pokud to není nějaký kosmický materiál závodního auta, tak to tolik nestojí.
To lepidlo na strojní spoje tam je z nějakého důvodu, takže použít.
Záleži od stavu kotúčou. Hranu obrúsiť lamelovým kotúčom,ako už tu bolo písané, zmerať hrúbku,či je ešte dostatočná. Pokiaľ kotúč je nepopraskaný a pekne do hladka rovnomerne opotrebovaný,tak nie je dôvod ho meniť,ak splňa predpoklady. Vekom určite nestráca na kvalite. Podľa foto sa by lepšie poradilo.
Důležité je, na kolik mm jsou kotouče sjetté a hlavně jestli už nejsou zvlněné.Pokud ne, pak pravidelně srážím hranu pří výmeně pmeu, nebo destiček, pokud není moc silná, tak na točícím se kole pilníkem, pokud už je jí moc, tak jemně flexou. Nikdy nebyl problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.