Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer.
Za par tydnu si koupim auto, a tak hledam u pojistovnu kde si udelat povinne ruceni. Mohl by mi, prosim, nekdo doporucit dobrou pojistouvnu za slusne penize.
A jeste jeden dotaz. Chci napsat auto na otce, (bude uveden jako majitel) a ja bych byl uveden jako provozovatel, mohl bych s tim autem vycestovat za hranice, napr. do Bulharska, Rumunska, Ukrajiny atd., proste do zemi mimo EU.
Pokud s tim nekdo ma nejake zkusenosti, budu rad za kazdou odpoved.
Diky.
Mira
tzv.povinné ručení může uzavřít i "stará Kropáčková"-ve smlouvě jde pouze o to konkrétní vozidlo,jeho VIN a RZ-...Mám taky pov.uzavřené na tchána(max.bonusy-vysoký věk,trvale malé město,bez nehod)-a přitom s mým autem nemá absol.nic společného...
Pokud tchán tu pojistku podepíše tak není problém. Jinak na smlouvě musí být uveden pojistník, vlastník a provozovatel. Pokud to jsou odlišné osoby, musí být na smlouvě podepsány. Takže až tak jedno to není kdo to uzavře, protože když to má uzavřít stará Kropáčková, potřebuje k tomu svolení vlastníka vozidla.
tak to se budu přít,jelikož v době převodu(prodeje ap.)není ,a ani nemůže být,pojistiteli patrné kdo vlastně bude následně v registru uveden jako majitel,provozovatel ap.čili vychází pouze z nahlášených údajů a OP toho kdo pojistku uzavírá...Jelikož uzavření pojistky musí předcházet jakémukoli úkonu(změny vlastníků apod.) v registru vozidel,tak je to celkem logické...Stejně tak na dovezené auto se uzavírá pojistka pouze na VIN-bez jména majitele,RZ atd.aby vůbec šlo udělat dovozovou STK,registraci,převody(např. tzv.čistopis TP-jak byste tam chtěl v pojistce označit majitele-když není žádný uveden?asi těžko,že)...Je to běžná praxe a nelze jinak-čili pojistku může opravdu uzavřít i "stará Kropáčková"-důležité je ztotožnění auta(VIN apod.)s pojistnou smlouvou...
doplněno 07.07.10 09:37:ještě pro ilustraci-v době převodu může člověk uvedený v "odhlášce"z pův.majitele auto přihlásit na kohokoliv-aníž by v registru následně jakkoliv figuroval-proto mé tvrzení,že pojistitel nemá možnost zjistit(ve chvíli uzavření pojistky)kdo bude majitelem atd.A upřímně je to pojistiteli asi i úplně jedno...pokud bude pojistka hrazena.
jestli jsem to spravne pochopil, tak v podstate bych na otce to auto psat ani nemusel, stacilo by na nej uzavrit jen povinne ruceni?
ano,velmi správně-opravdu pojistku(povinné)může uzavřít kdokoliv a s kýmkoliv-jedna z (tuším)22pojišťoven s oprávněním...Důležité je pouze VIN vozu(nezaměnitelné-narozdíl od majitelů,provozovatelů apod.),takže ušetříte čas,peníze(a leckdy i nervy) za převod...
doplněno 07.07.10 16:25:a ještě doplním,i v cizině při kontrole řeší policie kolonku VIN,a samozřejmě platnost a územní rozsah-pokud jedete mimo EU,ale to už je individuálně na vás...
U mne je majitel vozidla manzelka a ja uzihatel,a moje v zivote za volantem nesedela.Pojistka je psana na mne.Ja byl v Italii.poldove mne kontrolovali,v Polsku,v Rakousku,a vsechno bylo v poradku.Namusis prepisovat auto,staci at otec plati pojistku.
A co se tyce te pojistky.Ja osobne doporucuji AXA.Ale to zalezi na typu vozidla,jak je stare,atd.Na internetu mas kalkulator.
Ja osobne mam dodavku-ford transit,u aliansky jsem platil 10 litru,tet ho mam u Axy a platim 2460,-a to mam pojistene predni sklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.