Dobrý den, když využiji na opravu svého vozu havarijní pojištění, zdraží mi pov+ hav na další pojistné období? Jedná se o vůz za 450tis, oprava by byla cca do 100tis, právě máme první výročí smlouvy. Další dotaz - jedná se o rozbitou střechu - někde nám na ni něco spadlo. Nevšimli jsme si kdy ani kde, prostě jsme zjistili že máme rozbitou střechu. Musíme hledat viníka nebo prostě použít havarijní poj? Děkuji za odpověď.
Vinika klidne hledej, ale pokud najdes, budes z nej muset penize dostat. Kdyz ho hledat nebudes, tak to pujde z havarijka - pokud tedy kryje tu konkretni skodu (mozna vandalismus?).
Co se tyce zdrazeni, tak to zalezi. Za posledni rok a pul jsem havarijko vyuzil 3x, v celkove vysi ca 110 tisic a pojistovna mi minuly rok po prvnim vyuziti pojistku sama od sebe snizila o cca 8% (bez jakehokoliv meho snazeni) a tenhle rok po dalsich dvou skodach mi ji nechali zhruba stejnou.
sloka
@axus® Děkuji moc za reakci. To máte dobré, že vám pojišťovna slevila, nám poctivě všechny auta zdražuje každý rok minimálně o pětistovku,a to jsme nikdy nebourali.
Zdražit může a nemusí. Záleží na likvidátorovi, jak to zapíše do systému. Při škodě 100tis. bych se nerozmýšlel ani vteřinu a hned ho využil. Asi bych zapřemýšlel u využití havarijka až u škody za 5-10tis. a méně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.