Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
ráfkům moc nerozumím, tak bych se rád zeptal:
Mám Octavii 3 Combi rv. 2016 (typ viz. obrázek). Koupil jsem ji s originál ráfky Škoda TUNGA 6x16 5x112 ET48. Chtěl bych koupit druhou sadu ráfků, ale nerozumím tomu, jakou variantu můžu mít. Na internetu jsem se dočetl, že na Octavii podle výrobce může být celá řada typů ráfků a snad i R18. V TP mám předepsány ty co jsou na obrázku. Vůbec nerozumím těm označením ráfku. Dokázala by mi to prosím někdo vysvětlit? Myslím například rozdíl mezi ET 46 a mezi ET 48 a nebo rozdíl mezi 7Jx17 a 6Jx17?
Další věc, co by mě zajímala, jestli když mám v TP napsáno R16 a R17, můžu teda mít kterékoliv ráfky s roztečí šroubů 5x112, které jsou prostě 16ky nebo 17ky nebo se musí vždy dodržovat to kompletní označení?
Moc Vám všem děkuji
Kuba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.