Ahoj, chci si koupit nová kola, tak jsem se chtěl zeptat, jak je to se zápisem do TP když tam mám toto: Zajímá mě to „Variabilní provedení vozidla“ v kolonce „Další záznamy“. Znamená to, že můžu vybrat jakákoliv kola z toho výčtu a jsem v cajku? Nebo ikdyž vyberu jedny z toho výčtu, pořád k nim potřebuju typový list a řešit to zapsání? Předem děkuji
V dalších záznamech jsou kola která jsou výrobcem schvalena pro dané vozidlo , právě proto jsou zapsana v TP
yoyo
Takže typový list neřeším, žádné aktualizace TP, že zrovna jezdím na jiných taky ne, na STK taky nemusím, prostě koupím ty schválené rozměry, obuju a jezdím? Děkuji
Jednoduše si vyberete kola v nějakém z těch rozměrů, které jsou napsané v TP. To v jaké jsou kolonce vás nezajímá. Poté nastávají 2 varianty. 1. Kupujete nová kola v obchodě v takovém případě bude prodejce zajímat jaké máte auto a prodá vám pouze kola, která mají na vaše auto homologaci. Což nemusí být ani všechna kola, která mají správný rozměr. Až vám přijdou tak je hodíte na auto a nic dál neřešíte. 2. Kupujete kola na bazaru v takovém případě prodejce zajímá akorát, aby se jich rychle zbavil. Takže určitě nebude řešit rozměry natož homologaci, kterou bych taky neřešil pokud bude sedět rozměr. On nikdo nic takového stejně kontrolovat nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.