Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadná pneumatika?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 13 změna:
dobrý den všem, na Belringu 2006 mám letní pneu good year 185/65 R15 88H , 3115, eficienty grip performace, již dlouho se auto při jizde třepe-vibarce do karoserie(pri cca 50-60 km/h nejvice) , zjsitil jsem že jedna pneumatika hází kdyz ji roztočím je videt zretelne že běhouh má "osmičku" ostatní kola rotoji rovně, (dal jsem pneu na jinou osu je to stejné takže to musí být disk-pneumatika) v servise to viděli kolo vyvážili, a řekli že to házení je v pohodě že to pneu dělá...:) ale po vyvážení to dělá pořád, bud je ohnutý disk nebo je vadná pneumatika...mám jít do jiného servisu a nechat to jeste prekontrolovat (nebo třeba pneu sundat z disku prohlédnout nasadit zda se to spraví) nebo radeji koupit nové pneu? Vzorek je ještě dobrý i když pneumatiky již jsou asi trochu nepravidelně sjeté...stejnou pneu starší asi neseženu nebo dát zatím 2 nové pneu na předek a nechat ty 2 starší dobré na zadku nebo všechny 4 nové? vzorek na všech pneu je kolem 4 mm. díky za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

4x

Když už to máš zvednutý a točíš s tím, tak musíš i vidět, jestli hází jenom guma a i se podívej, jestli hází disk, to je taky vidět dobře, ale většinou to dělají gumy, když jsou už dost dlouho ježděný a ubývá vzorek, pokud už jí zbývá tak 20%, tak se to může projevit.

Jestli hází ta pneu, tak vyhodit a dát novou.

hodnocení

na plechovém disku to není videt že by házel-přiblížil jsem k disku šroubovák a vzálenost je porád stejná ale je to videt na pneumatice na běhounu na tech spárách že se to neotáčí rovne ale šilhá to do starny, vzorek je 4,2 mm, ostatní pneu jsou pri otáčení ok

hodnocení

3x

jen za poslední rok jsem vyhodil dvě sady pneu přes 4 mm vzorek - jako by to dělali všechno v Polsku nebo Číně a jen napsali "made in Germany" - já bych minimálně tu jednu nápravu měnil rovnou bez otálení... každé vyzutí nebo zvednutí auta stojí čas a peníze.

hodnocení

1x

zjsitil jsem že jedna pneumatika hází...a řekli že to házení je v pohodě že to pneu dělá...

a zkusil jste toto kolo nahradit rezervou, zdali to dělá stále?

hodnocení

to mne nenapadlo udelám to a napíšu výsledk..:)

Martine, to je první co se dělá, pak ještě půjčíte od kámoše dvě kola a zkoušíte je postupně na nápravách.

hodnocení

0x

Ono to totiž že je kolo vyvážené ještě neznamená že je dobrá geometrie kola. Vyvážením se vyrovnají silové (váhové ) poměry vůči ose kola, ale kolo může být křivé... Měl jsem naražený Al disk, ani to nebylo vidět, ale byl křivý. Vyvážit kolo šlo, ale za jízdy jsem prostě cítil jak to kolo nedělá dobrotu. Prostě že šmatlá. Koupil jsem na vrakáči stejný disk (sice trochu ze strachem, aby to nebyl bratr toho mého disku) a problém jsem vyřešil...

bery*
hodnocení

0x
Já si jednou takhle všiml, že mi za jízdy po rovný dálnici začalo auto nějak drncat, při zpomalení šmajdat nebo houpat. Zastavil jsem a jedno zadní kolo úplně šišatý, na půlce obvodu bylo větší :) Asi rupnul v kordu nějakej zásadní drát. Upustil jsem ho na minimální tlak a těch asi 15 kilaku domů opatrně dojel, pak obě gumy vyměnil.

hodnocení

0x
Možná by bylo dobré před nasazením nových kol zkontrolovat zavěšení a pérování. Příčina může být i tam, když se kola nepravidelně ojíždějí.
hodnocení

zaveseni je nové tj ramena i s čepem a oba kulové čepy, zadní náprava byla delaná loni takže toto je ok, byl vadný jeden čep řízení(vůle) a je udelaná samozřejmě i geometrie

hodnocení

0x

Kolego je to na tobě.Osobní názor je ten, že je vadná pneu. Na základu zkušeností bych zkusil jiný servis,ale dle popisu spíše rovnou druhý servis společně s výměno dvou pneu. Jinak na 106 jsme měli alu kola , při jedné výměně mne v Máca servisu sdělili, že jsou vadná kola=nejdou vyvážit,ale cenu si naúčtovali ! , přitom při předchozích pneu to bylo OK, jel jsem do bývalého Barum servisu a tam bez problému vyvážilii a hrozně se divili že u Máců to nešlo (později jsem přišel že se jim asi nechtělo pracovat=pátek hodinu před padla!). Při jízdě až do cca 140 to nic nedělalo a auto bylo klidné nevybrovalo...

asd1
hodnocení

0x
Výměn servis. Pokud ráfek nesmajda a guma ano tak je problém bud v nasazení nebo gume. Dela od novy a montaz ok = zmetek,zaclo ted=poskozeni kordu.. Meni se dvě najednou na nápravě a ideál je všechny 4 nový. Kde a kdy byla vyrobena?
hodnocení

goog year 185/65 R15 88H , 3115, výroba je tedy v roce 2015? made in poland, auto mám z D a najezdil jsem jiz asi 40 tis km (na zimu mám jinou sadu gum)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]