Dobrý den všem potřebuji poradit Známí mne poprosil zda bych mu neprodal auto že jede žít mimo ČR… Dal mi ověřenou plnou moc… Založil sem inzerát a ozval se kupec Sepsala se kupní smlouva tam sem se upsal ja jako zmocněnec Ale auto je na meho známého on je majítel vozidla…. Kdo zodpovídá za reklamace auta vady a tak… Předem vám děkuji za odpověď….
V kupní smlouvě: Prodávající původní majitel (ten, co je v cizině), kupující nový majitel, podpisová doložka původní majitel jste měl podepsat vy jako zmocněnec v.z. (v zastoupení). Podstatné je také to, k čemu vás majitel zmocnil, tj. obsah plné moci.
Na netu najdete spoustu slušných vzorů, měl jste jeden z nich použít a držet se ho. A to včetně popisu stavu auta, vypsání známých závad apod.
Takže jste si z neznalosti nadělal problémy a je z vás prodávající. Za vady odpovídá a reklamace vyřizuje PRODÁVAJÍCÍ. Ovšem u soudu by to s šikovným advokátem mělo vzít rychlý konec, protože se poměrně snadno prokáže, že majitelem auta nejste, tudíž byste za vady a reklamace neměl být zodpovědný. Ovšem advokát bude podle mě nezbytný.
Do kupní smlouvy se mělo napsat, že majitel je ten co jede do zahraničí, ten kdo zařizuje prodej, že jste vy, a nový majitel. Pak bych tam dopsala že za vady ručí majitel a ne prodávající. Vady o kterých se ví by se měly vypsat do smlouvy.
rober
Do kupní smlouvy sem napsal sebe jako zmocněnec adresu sem napsal majitele co je v cizině….. Vůbec nevím co a jal dal mam postupovat Závady se do smlouvy nepsali pouze ze auto mělo vyměněny rozvody filtry a olej…. Byla namne podána žaloba k soudu…. Jak to řešit dal majitel vozidla je majitel co žije v cizině….. Z autem nemám co dočiněni…..děkuji všem za radu a odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.