Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poprvé šílený smrad do prudkého kopce

Od: jancaak® odpovědí: 12 změna:
Ahoj, máme starší auto Kia cca 20 let ve slusnem stavu po prohlídce. Automechanik povídal, že by nám mohlo sloužit ještě další roky.
Jeli jsme dnes na výlet po asfaltce (rozhledna) a do velmi prudkého tahleho kopce bez serpentin, tj primo rovno nahoru. Auta tam hodně "funela". Těžký výjezd.
Na takový terén běžné nejezdíme. Najednou se objevil "sileny" smrad asi v polovině kopce, který byl cítít vevnitř i venku.
Nahoru jsme nepokracovali. Zacouvali jsem přes louku a sjeli dolů.
Auto dojela domů bez potíží. Nic nám z auta neteče.
Nevíte, co to bylo? Máme teď obavy.
Do velkých kopců jezdíme bezne (ale po serpentynach a zatím vždy v poradku bez problemu).
Dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Jestli to byl takový nakyslý smrad spáleniny, tak tipuji spojku. Brzdy a spojka smrdí podobně, ale do kopce se dá čekat spíš spojka. Taky ale mohl něco opálit výfuk. Jinak příště zvednout kapotu a zatepla očuchat, odkud to jde.

hodnocení

6x

typuju že klouzala spojka ta smrdí tak že ten smrad cejtíte i druhej den

zaseja
hodnocení

3x

Spojka už je načatá, při tom velkym tahu do kopce a určitě i při dost velkých otáčkách motoru lehce prokluzovala a proto smrděla.

Při normálním provozu se to projevit nemusí, ale zkus pořádně zatáhnout ruční brzdu, dej rychlost a zkus se rozjíždět a uvidíš, jak ta spojka bude prokluzovat a motor nechcípne.

Tohle ať radši laik a neznalec nedělá! Ještě tu spojku úplně dorazí..

asd1
hodnocení

2x
Smrad spalenyho obložení = klouzala spojka (motor zvyšuje otáčky ale auto nezrychluje ani nehrabe kolama) Smrad spálený gumy = hrabalo kolo a palila se guma.

david1
hodnocení

2x
Na 100% spojka. Pokud auto už normálně jezdí a nic se nepálí a nesmrdí, jezdit dál. Neřešil bych to, pokud máte auto už jen na dojetí

hodnocení

2x

Doporučuju si spojku vyměnit sám, aspoň se něco novýho naučíte. Stačí jen vyhodit startér, čidla, dolní kryty, poloosy, případně nápravnice, silentbloky motoru a převodovka může jít na výlet *hej*

Kašlat na mechoše *palec*

hodnocení

0x

Bohužel mám křišťálovou kouli v servisu. Pokud nedodáte podrobnosti, nelze vůbec nic soudit. Z vašich informací soudím jen to, že smrad nepocházel z auta, ale z jiného zdroje. Kór když neuvádíte žádné průvodní jevy (dým, nepravidelnosti chodu motoru apod.).

hodnocení

Smrad vycházel samozřejmě z auta. Byl cítit vevnitř a venku taky.
Jako nějaká spalenina/pripalenina.
Automechanikovi jsme už volali. Když nic neteče, že zatím nevadi. A kdyby se něco dělo, máme se ozvat.
Chtěli jsme orientačně vědět, co to mohlo být?
Dým žádný...jenom smrad a příšerný.

ttt
hodnocení

0x

to chce asi jasnovidce...

priste:

pokud se neco zacne palit, zacnu zjistovat odkad to jde.

muze to byt:

- zasekle pistky u brzd, pak se pali desticka a brzdovka

- spojka

- nejaky plasty v motoru

- nejaky remen v motoru

- neco spadne na vejfuk

- rucni brzda, jizda se zabrzdenou ruckou

zatim mam nacichane akorat desticky a spojku.

bery*
Já mám nacichanej ještě spalenej alternátor :)
Před lety v Rakousku ve stoupání na Katschberg s obytným přívěsem na vytočenou jedničku, po zastavení a zjištění příčiny smradu už jsem se v tom kopci nerozjel a musel otočit a zpátky dolů a tunelem. Ale i tak jsem si tím nenechal zkazit dovolenou, nepatrně to dobíjelo a zbytek zachránil solár na přívěsu, ještě jsem s tím dojel k moři a zpátky :) Jo a ještě poznám olej tekoucí na svody, to v autě za jízdy cejtit není, ale za autem je tma :)

hodnocení

Děkuji. Domů jsme dojeli v pořádku.
Předek auta se nam ale zdál jakoby prehraty. Kapota a motor až nezvykle horke.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]