Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodaný vůz na aukci - co si mohu z vozu nechat?

Od: michall* odpovědí: 24 změna:

Jsem poškozeny, vůz po totálce takže šlo do aukce. Nyní budu kontaktovat výherce aukce.

Co si můžu z vozu odebrat? Osobní věci jsem si vyndal a ponechám pouze výbavu vozu. Plnou nádrž jsem vycucnul, to předpokládám není součástí aukce.

Ale co pneu? Jsou tam dva roky staré a nějak se mi je tam nechce nechávat (možná se budou hodit na nové auto). Mám ještě ve stejném rozměru starý sjetý šlupky. Je to problém, když auto hodím na staré pneu? Nevím, jestli se gumy fotí na aukce. Aby mně pak kupující neřekl, že auto nevezme, protože nesouhlasí značka pneu z aukce.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

14x

Podívejte, jednou je v aukci, tak ho nechte jak je. Co třeba žárovky, nebo sedačka, ta se vám nehodí? Nechte jim tam jen pomačkané plechy a v sáčku vysypané sklo.

michall*
hodnocení

Jestli neznáte na moji otázku odpověď tak neodpovídejte :)
Ale on odpověď zná.
Druhá věc je, že se ti tato odpověď nelíbí.
Ty bys chtěl slyšet, jo, to je v pohodě, klidně si z auta odšroubuj co chceš a nahraď to šlupkami.

přesně...jen si měňte co je libo...kupec není pitomec a první co bude tak si zkontroluje co je zaznamenaný či nafocený-asi se Vám moje odpověď nebude taky líbit..

michall*
hodnocení

Ptám se pouze na kola a stačila prostá odpověď ano či ne.
Pokud se nepletu, je to stále můj majetek, vy eurohujeři.
Co to má společnýho s eurohujerstvím? Kdysi jsem si vyhlédl v inzerátu Opel Frontera a na fotkách i v popisu byly libový terénní gumy..Jel jsem pro ní v zimě..všude sníh a ledovka..A to auto tam čekalo na úplných galuskách! Asi nemusím popisovat, jak jsem byl na*ranej..Jet na tom domů,tak spadnu do první škarpy..

mate59
hodnocení

8x

No to je docela možné.

hodnocení

8x

Koukám, že s některými musí být "radost obchodovat" *ee*

Kupující by měl dostat vše, co bylo v aukci, ani bych se nedivila, kdyby auto nakonec nevzal..

hodnocení

7x
Auto se na aukce fotí často dobře. Takže vidět to bude že tam někdo dal starý sračky.
Nedělal bych nějaký oškubávání auta.
Dělal jsem dřív jak pro Ukrajince, tak pro Rusy, s takovýhle vychcanym jednáním jsem se s níma nesetkal. Ale vychcankove jsou všude, i u nich. A prej že "my" jsme ti lepší než voni...
Tohle je fakt blbá otázka Pneumatiky jsou SOUČÁSTÍ vozu. I když je to spotřebák, brzdový destičky jsou taky spotřebák
Hele a nechceš tam hodit třeba ojetou spojku? Nebo starej vysypanej katalyzátor? Vždyť co, na fotce to přece nebylo VIDĚT ;)
Motorek stěračů by taky šel hodit přes Aukro...
Ještě vysát motorovej olej, třeba se bude hodit do novyho auta...a vlastně vyndani zadních brzdových destiček si taky hned nevšimne a kdyztak mu to někdo ukrad po koupi
V PRDELI TAHLE MENTALITA :/

hodnocení

5x
Je to jako aukce čehokoliv jiného..Nabízí se to s nějakým popisem stavu a s tím kupec počítá..Vpodstatě by to byl podvod z vaší strany! Jinak by to bylo, kdyby se auto nabízelo už očesané se starými gumami..a bylo by to uvedeno nebo nafoceno
michall*
hodnocení

Ok tak to nebudu pokoušet. Tzn. i plná nádrž?

á - kolega už pospal dostatečně dobře - palivo není nutno mít v nádrži, to je z logiky věci v pořádku, že jste pro jistotu odčerpal s ohledem na možné úniky... to v popisu vozu při aukci jistě nebylo uvedeno "plná nádrž" :D

michall*
hodnocení

V popisu neuvedeno, ale na fotce vyfocena plná. Nyní, když mi došel mail s kontaktem tak je uvedeno, že neodčerpávat. O tomto mě nikdo neinformoval, že bude součástí prodeje. Jinak bych s tím nesouhlasil.

Tak to je snad automaticky? nebo ne?

hodnocení

5x

Klidně si odmontujte, co jen libo je.. - kupující přijede, sdělí, že jste z vozu demontoval některé (jakékoliv libovolné) části, které on vlastně v aukci zakoupil a pošle vás k šípku. Pojišťovna zruší aukci, dobrý právník by za pokus o podvod zrušil i plnění ze strany pojišťovny ... ale asi vám jen dají tu částku "obecná cena mínus cena zbytků" a vrak vám zůstane. Takže budete spokojen...

hodnocení

3x

Výherce je smluvně vázán v době platnosti nabídky Vaše vozidlo odebrat do 10ti pracovních dnů od chvíle, kdy byl Vámi vyrozuměn o Vašem úmyslu mu vozidlo prodat. V případě problémů s odběrem vozidla prosím okamžitě kontaktujte náš klientský servis. Reklamace je možné uplatňovat pouze v době platnosti nabídky.
Nabídka je platná v případě, že se vozidlo nachází v témže stavu a na stejném místě, jako při prohlídce pojišťovnou. Z vozidla není možné demontovat žádné díly nebo provádět jejich výměnu. Není tedy možné například měnit kola, autorádio, řídící jednotky, HF sady, odebírat rezervu, odčerpávat palivo, případně jinak s vozidlem manipulovat.
Vozidlo nesmí být zatíženo finančním břemenem (leasing, úvěr, exekuce …). Při prodeji vozidla je nutné, aby poznávací značky nebyly uloženy do depozitu. Bez registračních značek není možné realizovat evidenční kontrolu nutnou pro prodej vozidla. Součástí nabídky je bezplatný odvoz vozidla z místa, kde bylo prohlédnuto pojišťovnou.
Pokud kupující dodrží termín pro odebrání vozidla, není povinen uhradit parkovné či jiné poplatky spojené s uskladněním vozidla.
Každý obchodník má vlastní proces na realizaci obchodu. Informaci o tom jak bude prodej probíhat obdržíte od výherce aukce. Pokud se nedomluvíte jinak platí, že standarní postup prodeje je platba za vozidlo v hotovosti při převzetí vozidla a přepis provádí výherce aukce na základě ověřené plné moci od majitele.
Při prodeji vozidla doporučujeme smluvně ošetřit přepis vozidla, případně dodání protokolu o ekologické likvidaci a to včetně termínů realizace. Prodejem vozidla nedochází k automatickému zrušení pojištění. Po prodeji vozidla oznamte svojí pojišťovně, že došlo ke změně majitele a ukončujete pojistnou smlouvu.

Jasný. Ale zrovna to palivo nevím, proč by mělo být součástí. Rozhodně nebylo zohledněno v obecné ceně vozidla...

Ale asi by bylo vhodné to udělat ještě před aukcí, kupujícího chápu, že to chce tak, jak to bylo nabídnuto...

paveldvorak
hodnocení

2x
Vem si co chceš vítěz aukce pošle řidiče s platakem ten obejde auto zavolá šéfovi že stav neodpovídá fotodokumentaci a nabídněte poloviční cenu nebo si vrak prostě neodvezea nahlásí pojišťovně machinace mazaného pepika

hodnocení

0x

Vyměnil bych i brzdy za sjeté a a dobré za rezavé výfuky.

Má to logiku?*smich*

terribor
hodnocení

0x

No tak si to auto nechte, nemusíte ho prodat výherci aukce.

Aukce snad není holubník, aby si to každý rozmyslel.

Tento typ aukce slouží primárně k určení zbytkové ceny a k vytvoření výkupní nabídky za tuto cenu. K prodeji vozu nezavazuje.

03.08.23 14:48

Aha

hodnocení

0x
Ješte by nebylo špatný vymontovat si rádio a dát tam nejaký od Vietnamců...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]