Potřebuji vyndat železnou kuličku z převodovky ČZ 150
Od:jeffrey28odpovědí:7změna:
Ahoj spadla mi železná kulička (průměr 0,5cm) do nádoby na olej do převodovky ČZ150, zkoušel jsem to vyndat drátkem i magnetem ale marně. Můžete mi poradit? Díky PS. Vadilo by kdybych to tam nechal?
Zkoušet pořádným neodymovým magnetem jezdit po karteru a snažit se dostat kuličku k vypouštěcímu otvoru na olej z převodovky, třeba se povede kuličku při správném náklonu motorky a zakývání s ní jí k tý díře dostat hned a pak teprve šroub vyšroubovat a vypouštět olej, když ne, tak dělat ty pokusy s magnetem, ale ne nahoru k napouštěcí díře, ale dolu k vypouštěcí, třeba to bude hodně pokusů, ale taky to může vyjít hned.
Ja bych vypustil olej a nalil tam naftu at se to řadně propláchne pak postavit motor naklonit na stranu vypuštáku ten povolit a doufat že se kulička vyplavý Nebo sundat dekl je to par šroubu
Ono i záleží kde spadla,jestli dolů tak možná ji nějak k tomu výpušťáku dostanete ale jestli někde do řadícího segmentu tak nevím.Navíc ta převodovka je dole rovná a určitě bude zablembaná nějakým hustým starým olejem PP80. Nechcí být skeptický...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.