Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouř z motoru a klepání

Od: fabia odpovědí: 11 změna:
Zdravím, mám problém se svou Fabií. Před cca měsícem se mi dvakrát při dojezdu stalo, že z motoru vycházel kouř a spálený zápach. Dostal jsem radu, ze může být pocakany olejem (auto totiž hodně zeere olej a předtím jsem ho nedávno doleval). Očistí jsem povrch motoru a už se to nestalo. Po dvou týdnech ale se že zadní části auta začalo ozývat kovové klepání v rytmu motoru - při řazení, volnoběhu a na nerovnostech. Dnes se k tomu znovu přidal kouř z motoru. Prosím, nevíte co to může způsobovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x
Křišťálová koule mi říká že máš motor poblitej olejem a klepe vejfuk o kastli.
bery*
Nebo stínící hlinikovej plech leží na výfuku, časem prokvete pod těma plechovejma matkama, nebo se matky poztraci, pak to zarachoti třeba i při zabouchnuti dveří :) A nebo klepe vysypanej výfuk uvnitř.

hodnocení

1x

Jsem vychovaný, že když někdo klepe - otevřu. - Doporučil bych to klepání vyslyšet a otevřít to.

Kolik takovej opravář "otevře" piv, aby poslouchal.

*pivo*

Nebo otevřeš co? :-D

fabia
hodnocení

Myslíte že to vydrží do příští servisky? Jezdí to v pohodě a potřebuju ho teď přes léto každý den.

Olej je hořlavina, takže pokud neshoří, tak vydrží.

zeretor
02.08.23 15:26
hodnocení

0x
1, 2 htp?

Pokud se udělají na těchto motorech 1.2 HTP zásadní úpravy, včetně výměny bloku motoru, pístů, klikovky a hlavy válců, nejedná se o špatné motory *palec*

Stačí mnohdy jen hlava. :-D

haťapka vrrrr *hledam*

zeretor
... problém je, že to většina servisů neumí...jedinej machr, o kterým vím (možná je jich vic) je ve Vyškově..jinak to dost často končí špatně...motor je 3/4 problémů, další faktor je převodovka - dělali se 3 druhy s různýma pomerama převodů..

Převodovek se dělalo víc. Už jen ten markant umístění startéru. Nahoře u 1.4MPi 8v, zepředu HTP a 16v. Potom nafty a jejich převodové poměry, atd... automat...

7 typů skříní (koukej na zadní víka. Vše jiné. Né pár skříní a několik poměrů převodů. To ne.

Kouř z motoru a klepání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]