Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ridicaku harmonizacni kódy

Od: mirekm odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Začal jsem nosit brýle. Musím si to zapsat do ridicaku. Chci se zeptat zda někdo neví jak dlouho na zapsani do ridicaku budu čekat. Jestli to dělaji na městském úřadě na registru řidičů na počkání a nebo jestli budu x dní bez ridicaku. Děkuji za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyřiď si harmonizační kód s brýlemi nebo čočkami 01.06

Jak řekneš jen brýle, tak dostaneš 01.01 a máš povinnost nemít čočky a jen vždy brýle.

Vím o čem mluvím. Doktor, pokud nenapíše formuli: "čočky nebo brýle "a napíše jen brýle, tak máš vystaráno...

ridic
hodnocení

2x

Jsou takové změny řidičáku nutné?

Já jsem již ve věku, kdy musím mít potvrzení od lékaře, že můžu řídit auto. V tom potvrzení mám uvedené, že můžu řídit jen s brýlemi. Když jsem měnil ŘP (výměna ze zákona) a při focení jsem měl nasazené brýle, tak jsom musel brýle sundat, protože na ŘP nemám brýle uvedené. Po ukázání potvrzení od lékaře, mě bylo řečeno, že dělat změny v ŘP není potřeba.

Na OP přitom mám fotku s brýlemi.

riva
hodnocení

2x

Já když jsem začal nosit brýle, tak jsem do řidičáku nedal nic zapisovat. Proč taky. Aby to tam bylo zapsáno? Jezdím s brýlemi a nikomu nevadilo, že to v řidičáku není.

Přesně tak, pokud to oční nenahlásí registru, ten nevyzve řidiče, tak se nic neděje.

jirib
hodnocení

1x
Papír poslal doktor nebo ho doneseš na úřad ty?
Podáš žádost a za tři týdny si přijdeš pro nový...možná tě budou fotit nebo stáhnou fotku z občanky...

hodnocení

0x

Pokud na to vyloženě někdo netlačí, nespěchal bych s tím. Koupíš čočky, další papír musíš mít sebou. Za pár let půjdeš na operaci, znovu změna dokladu.

hodnocení

0x

Musím si to zapsat do ridicaku*-****Proč to musíte nechat zapsat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]