Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé SUV Škoda Kamiq verzus Hyundai Kona

Od: vitovec® odpovědí: 12 změna:

Jaké malé SUV s automat. převodovkou by jste preferovali pro denní dojíždění dcery do zaměstnání a s jedním dítětem do školy. Dojíždí cca 25 km z vesnice do malého města, po rovině, z části po hůře udržované silnici. Má návrh výběru z :

- Škoda Kamiq, 1,0 TSI 81 kW, automat, ceník. cena: 539 900 Kč

- Škoda Kamiq, 1,5 TSI 110 kW , automat, ceník cena: 579 900 Kč

- Hyundai Kona 1,0 T-GDI 88 kW, automat, ceník cena: 489 990 Kč

- Hyundai Kona 1,6 T-GDI 145 kW, automat, ceník cena: 549 990 Kč

Děkuji za názor a event. jiné doporučení na základě zkušenosti s provozem tohoto typu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
BMW i3
doplněno 30.07.23 10:42: Nebo Renault Zoe?

jirib
hodnocení

0x
Dacia,Renault...za ty peníze.

lubosnovak
hodnocení

0x

Já bych doporučil Ssangyong Korando. Jednoznačně nejlepší cena/výkon. Je to už zavedená značka a nechce nesmyslné příplatky jako např. Škoda.

Odkaz zde: ssangyong.cz/...

Je to benzin a má dost vysokou spotřebu - až 8 litrů na 100 km !

U Koranda klidně přes 9. Tady by mělo smysl Tivoli. Tam by rozdíl v ceně omluvil vyšší spotřebu. Ale teď asi Tivoli nejde objednat.
lubosnovak

Protože u Ssangyongu palubní počítač ukazuje opravdu skutečnou spotřebu, třeba u koncernu VW palubní počítač lže. Ukazuje velice pěkné hodnoty, protože doufá, že si to vlastník auta nespočítá na papíře. Vlastní zkušenost.

Ale prdlačky.
V práci je Octavia a Kamiq s motorem 1.5 Tsi s manuálem. Ani jedno z těch aut nežer 8 nebo 9 litrů. Průměr je cca 6,5 litru a to je spotřeba přesně podle tankování a najetých km.
lubosnovak

Záleží také co jezdíte. Město/meziměsto/dálnice, dobu s velkým/malým provozem.

Navíc Kamiq/Octavii za tak nehorázné peníze, tak to raději skousnu tu větší spotřebu, jak Vy tvrdíte a koupím si levnější auto, ve kterém si nemusím v nadsázce připlácet i za volant i s pedály. A také nechci v záruce řešit 3x vadnou vodní pumpu, vadnou autobaterii značky Moll z prvovýroby, čistit chladicí cestu kapalinou Haertol za 5 000,- , viz Svět motorů, kvůli nekvalitni kapalině G13 a vadnému chladiči, apod.

Dříve bych dal za škodovku ruku do ohně, ale ty doby jsou už bohužel dávno pryč. Poslední poctivá byla Octavia I. Vím, tady se všichni do mě pustíte ale prostě je to tak.

Já proti Ssangyongu nic nemám. Sám jsem tam napsal, že Tivoli by byla dobrá volba. Tam prostě nižší cena omluví vyšší spotřebu . Kvalita škodovky... šla dolů, bohužel,je to tak.
lubosnovak

Já taky nepíšu že nemáte rád ssangyong, jen jsem upozornil na to, že škodovka už není to, co bývala.

hodnocení

0x
Toho kamiqa jsme měli půjčeného a to je katastrofa zvlast kdyz je clovek zvykly na neco silnejsiho, tak si pripada jak ve favoritovi. Ted jsme meli audi a1 fungl. Jedna velka tragedie co se tyce motorizace. Htp hadra ty nizkoobjemovky, mlati v tom pri razeni jak kdyby to bylo vylagrovane a na tachaci 5 tis. . Fakt je skoro lepsi zustat u nejakeho veterana. Co se tyce seznamu tak 1.5 nebo 1.6. nic jineho bych nebral za ty penize.

david1
hodnocení

0x
Vzal bych kiu v 1.0 t-gdi, motor mám sám v ceedu a neskutečný tah a zvuk, spotřeba 6l/100km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]