Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se vás zeptat jaké auto v combi byste mi doporučili. Cena kolem 100 tis. Uvažoval jsem o fabii 1.4 16 V,Audi A4,ford focus.
za rok najezdím asi 10 tis. km
Dobrý den, vlastnil sem Fabii a vlastním Focuse sice FII TDCI.
Asi bych volil mezi právě těmito dvěmi auty Fabie je,ale menší vůz než Focus tak,že záleží kolik prostoru požadujete a kolik vás bude v autě jezdit.Celkově bych řekl,že Focus bude lepší jízdními vlastnostmi než Fabie,ale i Fabie na bežné ježdění absolutně stačí jediné kam se moc nehodí sou dálniční přesuny a hlavně v plném autě.Pokud nejste náročný řidič a nezávodíte bude vám Fábie bohatě stačit a servis je nejdostupnější.
Audi vidím spíše jako dobrou variantu, ale pro boatší spektrum zákazníků, a u ojetiny tohoto typu si dovolím tvrdit počítejte se staženými kilometry, tak jak prodejce potřebuje uplatnit nároky na prodejní cenu. Myslim, že kdyby člověk dost hledal, moh byste objevit zhruba ve vaší relaci i Śkodu Octavii typ I. (opakuji zhruba v relaci) A to už je volba OK .
Z 90 procent jezdím po silnici 1.třídy na dálnici se dostanu jen sporadicky. u fabie jsem četl že není moc poruchová a lidi si jí chválej. Jen se mi zdá,že jsou předražené. U octávie bych bral motor 1.9 tdi ale je zase drahy poištění.
pojištění u dieselu již pak je vhodné sjednat ne podle objemu ale dle výkonu motoru. kolega ma 2.0di Astru a tvrdi, že ručeni ma OK. Mate jistě pravdu, fabie jsou předražené,pač je kupuje nejširší spektrum zakazniku (=je jich hafo) myslim tedy.
jasně, všecko jde když se chce. Pojišťoven je mnoho, tudíž i nabídek pojistných smluv a výše pojistneho,musite se u pojisťoven sam informovat, resp.vyzadat informace na toto tema u konkr. vzu a objemu motoru. řekl bych, že pojištěni dle vykonu je pravě dnes trend u vozu kategorie "u kterych se to vyplati". Mj. ja byl vždycky zastancem toho, že pojistne dle objemu je zhovadilost, pač felicia 1.9 di ma jen cca 47KW a spotřebu 5l. tak proč by měla mit vysoke ručeni ne . . .? (přiklad)
doplněno 06.07.10 20:38:povinne-ruceni.com/... a tak podobne u ost. jinych pojistoven.
bohužel stále ještě hojně rozšířená iluze...Namátkou si zvolte nějakou značku,třeba právě Suzuki-najeďte dva tři servisy různě po republice a srovnejte opět s dvěma třemi servisy Škoda-a totéž udělejte s jedním konkrétním dílem na obou značkách...A ejhle leckdy je domácí značka dražší-už jen fakt,že na domácím trhu se prodává dráž než venku,to si ani němci ani francouzi,natož japončicí prostě nedovolí...
hodně záleží na stavu toho kterého konkrétního auta-nebudu pitvat fakt,že je lepší jeté auto kupovat z venku(menší optřebení-kvalita silnic,pouze značkový servis-vesměs,jasný původ a kilometráž,původ atd...),ale máte-li nějaké už vyhlídnuté,ať už se rozhodnete pro cokoliv,vemte s sebou nějakého "autíčkáře"-člověka který se v oboru pohybuje,určitě navštivte zn.servis a detailně auto prohlídněte,resp.nechte nezávisle prohlédnout-pořád lepší "vyhodit" nějakou tu tisícovku,než ulítnout celou sumu za auto...Dnešní auta jsou vícemeně na stejné tech.úrovni-ceny dílů a servisů jsou obdobné,takže jde spíš o to co se komu líbí a vyhovuje mu a hlavně viz shora-stav toho kterého konkrétního auta-přeji šťastnou volbu...!
V dnesni dobe je vsechno na jedno kopyto.Kazdy si kupuje,co se jemu libi.Ale pozor!Aby to bylo EURO 2,NEBO EURO 3.Kdyby to nebylo,tak bys platil za prepis jak za backory(10 000,-)Proto se lidi zbavujou starych vraku.Aby ses dostal do limitu,tak ti doporucuji koupit auto od roku 2005.Jistota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.