Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování jako krab

Od: staroch odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, kdysi jsem někde na internetu zahlédl, jak nějaký osobní automobil parkoval jako krab. Těch záběrů tam bylo více s tím, že se tím zabývá více automobilek.Nyní zjišťuji, že s touto technologiií nejvíce laboruje značka Hundai.Prosím, nemáte někdo uložené nějaké původní obrázky a návrhy této technologie? Nebylo to jenom o vytočení kol o 90 stupňů, ale třebas použitím pátého kola apd.

Předem mnohokráte děkuji za poskytnutí jakékoliv rady a přeji vám hezký den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ta finta s využitím 5. kola je už dost letitá -

reflex.cz/...

pak to zkoušelo ještě hodně dalších - určitě jsem viděl záběry R5, myslím i Mondea.

Ovšem neujalo se to, protože je to komplikované a taky těžké. Krabí chod chápu u manipulátorů typu Manitou, případně je to úžasná věc u Liebherrů, kdy se třicetitunová obluda dokáže vymotat na malinkém dvorku. Ale u osobáků? To mě přijde poněkud zbytečné.

Ale kdo ví - dříve obsahovala příručka k autu návod na seřízení ventilů, případně předstihu, dnes je plná upozornění typu ,,Nechlastejte elektrolyt z baterie´´ *smich* Takže podobně, jako je dnes nemalé procento řidičů, kteří nejsou schopni jezdit bez automatické převodovky, je možné že v budoucnosti i to páté kolo dojde uplatnění, protože značně stoupá procento řidičů, kteří parkují jen s obrovskými obtížemi . Slováci mají pro podobné exempláře velmi výstižný název ,,polovodič´´ *smich*

staroch
hodnocení

Děkuji ti za odpověď, ale ostatní si napříště nech od cesty, naboť jsem určitě o mnoho starší člověk a tedy i řidič než jsi ty a dokonce s vysokoškolským vzděláním v oboru automobilů.

Nevím, co se Vás dotklo, nenapsal jsem nic o Vás, ovšem i tak se velmi hluboce omlouvám, pane docente. :)

staroch

Vážený, nejsem ani docent a ani člověk, který je urážlivý. Dal jsem do Poradny dotaz, vy jste na něj odpověděl a to myslím, že úplně stačilo. Můj dotaz do poradny nežádal žádnou odpověď na to, co bylo v příručkách, to mě nezajímalo. Přesto se vám za své možná ostřejší slova omlouvám a mé příští odpovědi do Poradny budu více zvažovat. Děkuji a omlouvám se.

26.07.23 15:22
Jaj…

hodnocení

1x
Některé automobilky tento problém vyřešily jinou cestou, vyrobily automobil tak krátký že může parkovat příčně na podélném stání. Například smart nebo aixam.
staroch
26.07.23 11:40
hodnocení

Děkuji :)

hodnocení

0x
Myslím si, že člověk s vysokoškolským vzděláním v oboru automobilů, také člověk podstatně starší, teda s životem už obeznámený, také žadatel na poradně dopředu děkující za jakoukoliv radu, pokazil svojí odpovědí hezký den osobě, která se mu snažila pomoci.
Kolega @promon se tazatelova soukromí nijak nedotkl. Přesto se mu omluvil. Zřejmě má jiné vzdělání...

Bylo by vhodné, aby omluva přišla i ze strany tazatele.

hodnocení

0x

Reaguji na debatu s promonem a připadá mi, že máš sice vysokou školu, ale téměř žádné IQ. Každej vysokoškolák by na internetu tento problém velice snadno nalezl při zadávání anglických tagů.

staroch

Vážený pane, děkuji za zaslání, ale to jsou věci, které dávno již mám stažené. Kdysi na internetu kolovaly i obrázky jiných aut, ale již nevím, zda to bylo něco oficiálního od automobilek a nebo nějaká lidová tvořivost. Odhadoval bych to někdy na roky 1990 až 2000. Čili hledal jsem po celém internetu to z dávného minula. Přesto vám děkuji za ochotu, ale na internetu ještě hledat umím, i když jsem starý kmet. Díky a hezký den.

Dobrý den, kdysi jsem někde na internetu zahlédl, jak nějaký osobní automobil parkoval jako krab.

Potom se prosím vyjadřujte exaktně.;)

Z let 90-2000 pamatuji normální auta bez pokusů. Maximálně v těchto letech pamatuji první pokusy o elektromobilitu u francouzů či třeba Favorit Eltra nebo Beta.

Tedy nic s tímto stylem parkování.

Tak bohužel.

Také pěkný den ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]