Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování na neznačené silnici

Od: rebib* odpovědí: 7 změna:
obousmerna silnice meri 6.0,nejni dopravne znacena,auto meri 1.64 m ,podle policie nemuzu parkovat protoze nenechavam prujezdny 3m pruh,ja myslel ze nechavam no ja prave nevim jestli musi bejt prujzdny oba dva ,dekujem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rsuzu
hodnocení

0x
Čau piráte. Takže průjezdný pruh je požadován jeden, široký 3m vcelku. To znamená, že ve svém směru zaparkuješ u krajnice a zabereš nějakou šíři. Průjezdný pruh, který má mít ty 3 metry, bude tvořit zbylá část tvého směru plus protisměr. Ten průjezdný pruh si pak řidiči v obou směrech"půjčují", přičemž případnou přednost dává vždy řidič, který objíždí překážku (tedy tvůj ctěný vehikl) ve svém směru.
Parkování jako všechno ostatní má své pevně dané blafy ve Vyhlášce i pro komunikace nebo křižovatky, které nejsou značené, např. předností; zrovna tak nebývají další značení např. v Obytných zónách. Taky lidi většinou zapomínaj na takový bílý malůvky na asfaltě - to je taky ofi dopravní značení..
No vymyslela bych asi pár situací, (teda zrovna se totiž drtim na"C":) ale jestli orgáni operujou skutečně jen tím průjezdným pruhem, tak jediné, co mě napadá, že by mohla vadit asi plná čára - pak by totiž ten pruh měl mít 3 metry od tvého auta k ní, když se nesmí překročit, že?
Tak se porozhlídni, jak to tam vlastně je, a kdyžtak už jen dohledej číslo paragrafu a pak s ledovým klidem vyškol ty naše moudrý. Držím palec a těším se jak to dopadlo, čau.
rebib*
hodnocení

nazdar,tak uz jsem na to prisel ,nebo ja ne ,ale komise .Podle paragrafu 25:Při STÁNÍ musí zůstat alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 metry pro KAŽDÝ SMĚR JÍZDY-coz je ve vysvetlivkach napsano :musi byt prujezdnych nejmene 6 m.Ja osobne jsem to nevedel:No myslim si ze to nevi asi hodne lidi,:Je to zakon ,ktery denne porusuje mozna nekolik milionu ridicu,protoze silnice siroke nejmene 8 m6silnice+2 auto tady moc nejsou,a pokud jsou tak to jsou dalnice a1.trida kde se stat nemuze pokud to nejni parkoviste,takze tim chci rict ,ze maj vsechni v hrsti a muzou si jenom vybirat koho chcou.
No me osobne zachranil zakon o osobach blizkych,ze nemusim vypovidat a to ,ze me nevideli zda jsem parkoval.takze zatim bez pokuty,ale casem tento zakon bude zrusen takze jsme asi vsichni v pr...
Je to zli.
Tohleto se hlavně v městech tak nějak toleruje, protože dostatek parkovacích míst prostě není.
rebib*
hodnocení

No jen do ty doby nez clovek narazi na blbce,a kdyz ma vynikajici sousedy.*zed*
rsuzu

zdar piráte,

tak vidíš, byla jsem si"jistá", že Ti poradím, a zas je to o slovíčkách jako skoro každý zákon u nás.. ;) Jde o ten rozdíl mezi zastavením a stáním - Tys to sice popsal, ale já si to blbka neuvědomila. Už vidím, jak přesně na těchhle chybkách u testu pohořim *zed* Jinak mimochodem, na kdy zhruba plánují ten masakr všech našich nejdražších osob blízkých, nevíš?

hodnocení

0x
Paragraf 25:
Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3m pro oba směry jízdy.
rsuzu

Supr to upřesnění, dík *palec*

Jinak ta tolerance našich"orgánů".. mno.. řekněme, že je (asi vísku od vísky) diskutabilní, pravděpodobně dle jejich početního stavu.. Ale to už je jiné téma *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]