Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou aktuálně povolené autofolie na sklo?

Od: zapomenuto* odpovědí: 1 změna:

Zdravím, chci si nehcat přidat autofolie na zadní boční, boční kufru a na zadní sklo.

Jak je to prosím s aktuální možností dle zákonů, našel jsem staré články a slyšel zase něco jiného tak rád bych věděl jak to tedy je.

Chci je z čistě vizuálního důvodu. Jaký typ autofolie by jste mi doporučily? Na co si dát pozor (slyšel jsem že na zadní sklo je lepší větší propustnost světla skrze couvání)?

Je nutnost aby to aplikoval někdo kdo má osvědčení a dá mi k tomu i nějaký papír pro STK?

Předem děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že toto je docela vyčerpávající odpověď:

ROZHODNUTÍ č.j. 306/2017- 150 – SCH2 ze dne 1. 3. 2017 a Osvědčení č. 3 230/1
Platnost Osvědčení č.3 230/1 do 30. 6. 2019

MD povoluje tímto montáž fólií na skla vozidel při dodržení požadavků zákona č.56/2001 Sb., předpisu EHK č.43, vyhlášky MDS ČR č.341/2014 Sb., včetně vozidel již uvedených do provozu při dodržení těchto podmínek:

Zajištění odborné montáže

Čelní skla nesmí být upravována ani čirými fóliemi

Na bočních sklech sloužících k výhledu z místa řidiče (horizontální úhel 180 stupňů před řidičem) nesmí být po úpravě skel celková propustnost menší než 70%

Fólie nesmí být nalepeny na sklech nouzových východů

Fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu

Dodržení podmínek daných pro jednotlivé fólie

Držitel Osvědčení je povinen zasklení vozidla po úpravě zasklení fólií označit štítkem s označením výrobce, způsobu úpravy a hodnotou minimální celkové propustnosti na každém skle a schvalovací značkou (ATEST 8 SD 3 230) v provedení dle přílohy č.15 vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb. tak, aby štítek nepřekrýval ostatní značení. Štítky určené na zasklení vozidel mimo skel sloužící k výhledu z místa řidiče (propustnost menší než 30 %) doplnit o značení "V "dle předpisu EHK č. R43

Držitel Osvědčení vydá majiteli vozidla dokumentaci (např. Certifikát, Osvědčení nebo Typový list) o provedené úpravě skel, ve kterém musí být uvedeny minimálně tyto údaje: typ a VIN vozidla, číslo schválení MD, způsob úpravy (minimální celková propustnost), vyznačení míst provedených úprav, datum úpravy a podpis oprávněné osoby

Držitel Osvědčení je povinen stejnou dokumentaci o provedených úpravách archivovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]