Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonehoda - totalni skoda

Od: fery91® odpovědí: 3 změna:
Dobry den. Mam takovou otazku. Mel jsem 2 tydny zpet autonehodu, kterou jsem nezpusobil.
Nyni mam auto pujcene z RPS.
Minuly tyden mi z RPS volali, ze u nich byla pojistovna a vse si fotili a rekli, ze auto ma tzv.totalku.
A me zajima: kdyz mi pojistovna vyplati penize za auto, tak co bude s tim bouranym autem? Jde to do nejake aukce, nebo si ho automaticky musim nechat? Dekuju za odpoved.
Pojistovna vinika je u Slavia pojišťovna.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vozidlo se ohodnotí. Vydraží se a pojišťovna zaplatí rozdíl mezi hodnotou a vydraženou cenou. Ty auto dražiteli prodáš nebo neprodáš. Např hodnota stanovena na 100k, vekslák dá 70k, pojišťovna 30k. Pokud neprodáš, zůstane ti vrak a 30k od pojišťovny.

hodnocení

2x

Vozidlo ti zůstane a pojišťovna vyplatí peníze. Pak můžeš volat autovrakoviště a zajistíš si likvidaci a na úřadu odpis z evidence na zákaldě papíru z vrakoviště.

Nebo auto za prachy od pojišťovny + svoje navíc opravíš a prodáš či budeš jezdit dál.

Totálka nemusí znamenat, že se jedná o nepojízdný vrak.

hodnocení

1x

Vozidlo je Vaše, i když dostanete "totálku". Podrobně Vám to vysvětlí Vaše pojišťovna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]