Nejste přihlášen/a.
Když jsem si ho doma prohlížel, tak mě "udivilo" na protokolu toto:
povolený obsah CO při volnoběhu ( 696 ot ) max. 0.3 - naměřeno 0.01 - 30x menší
povolený obsah CO při zvýšených otáčkách ( 2371 ot ) max. 0.1 - naměřeno 0.08
při zvýšených otáčkách je naměřeno 8 x více, ale povoleno 3 x méně.
Co kdyby bylo naměřeno ne 0.08 ale např. 0.11 nebo 0.12?
Neměl by být povolený obsah CO při zvýšených otáčkách vyšší než při volnověhu když naměřený je vyšší?
doplněno 03.08.23 07:19:
Auto jsem dal do servisu aby to zkontrolovali a nechali udělat technickou.
Při převzení jsem auto nijak neobcházel, až o víkendu když jsem potřeboval s ním odjet, tak jsem zjistil, že tam není vylepená červená nálepka.
Po vrácení z chalupy jsem zajel na STK kde to bylo a bez řečí ji tam vylepili.
To servis není schopen zkontrolovat, že tam není nálepka když tam s tím je a nebo má na to někoho kdo jim tam s tím jezdí? Servisu se ptát nebudu - ptám se obecně.
2x
Na volnobeh motor nemá ideální spalování,proto horší procento emisí než v otáčkách
Pokud je limit 1,0 a nameri 1,1 tak neprojde a je jedno ze jen o desetinku.
0x
Při špatné funkci motoru nebo jeho seřízení,lze přesáhnout hodnoty výrobce jak v nízkých(volnoběžných),tak při zvýšených.Váš dotaz je jen spekulace...
Má-li motor naměřené vyšší emise než-li jsou tabulkové hodnoty,je nevyhovující.A je úplně jedno,zda u první nebo druhé hodnotě.
Je to jenom spekulace, ale proč povolené zvýšené jsou nižší než volnověžné ale ve skutečnosti je to obráceně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.